Græsk trafik lammet af stor strejke

Den offentlige transport er sat i stå pga. strejke. Grækerne er vrede over besparelser.
Grækere er vrede over de omfattende besparelser og nedskæringer, politikerne barsler med.
Grækere er vrede over de omfattende besparelser og nedskæringer, politikerne barsler med. Foto: Thanassis Stavrakis / POLFOTO

Det vil de næste 24 timer være nærmest umuligt at komme rundt i Athen - i hvert fald hvis man vil med offentlig transport.

Hele sektoren er nærmest lammet af en strejke, som reaktion på de græske politikeres seneste udmelding om besparelser og nedskæringer.

Tog, busser og taxaer er påvirket, og også flypersonale ventes at strejke i en række timer. Dertil har offentligt ansatte varslet store protester senere.

Det skriver Reuters.

Grækerne er rasende og frustrerede over politikernes seneste krisemeldinger i forhold til landets skrantende økonomi. De går på, at pensionerne skal skæres yderligere, og man må forvente flere fyringer i det offentlige.

Landet er på randen af kaos, fordi Grækenlands statskasse slipper op til oktober, hvis man ikke får lov til at optage nye lån. For at landet skal have lov til det, stilles der en række krav til forbedringer i forhold til økonomien. Og det resulterer altså bl.a. i nedskæringer i løn og pension for almindelige græske borgere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.