Grækenland må leve i uvished lidt endnu
Grækenland må vente yderligere et par uger, før betingelserne for en ny økonomisk hjælpepakke fra EU kendes. Foto: Polfoto, (AP, Lefteris Pitarakis) / POLFOTO
Omfanget og betingelserne for en ny økonomisk hjælpepakke fra EU kendes først til juli.

Demonstrationerne i den græske hovedstad Athen fortsætter, mens den græske regering må væbne sig med tålmodighed indtil midten af juli inden omfanget og betingelserne for en ny økonomisk hjælpepakke fra EU kendes.

Men det er ikke det eneste, som Grækenland må vente på, skriver BBC.

For en beslutning om frigivelse af lån på 12 milliarder euro, svarende til 90 milliarder danske kroner, så Grækenland kan betale af på sin gæld hen over sommeren, er udskudt til begyndelsen af næste måned.

Det siger Jean-Claude Juncker, som er Luxembourgs premierminister og leder af eurozonens finansministergruppe, efter mødet i gruppen søndag og natten til mandag.

Under mødet blev finansministrene også enige om, at banker og andre finansielle virksomheder, der ligger inde med blandt andet græske statsobligationer eller har ydet lån til Grækenland, frivilligt bør deltage i en eventuel ny redningspakke til Grækenland.

Det betyder, at der lægges op til, at bankerne skal acceptere en omlægning af gælden på gunstige betingelser i forhold til de nuværende aftaler.

Tyskland er positiv over for løsningen, mens Frankrig og Den Europæiske Centralbank frygter, at den model vil trække den græske økonomiske krise i langdrag.

Kilde: BBC