Grækenland løber tør for penge i oktober

Den græske regering forventes at fremlægge friske stramninger i spillet om en aftale, der skal sikre landet otte milliarder Euro.
Der er ikke grund til at flage i Grækenland. Til oktober er det slut med penge, hvis ikke EU endnu en gang hjælper.
Der er ikke grund til at flage i Grækenland. Til oktober er det slut med penge, hvis ikke EU endnu en gang hjælper. Foto: Polfoto/AP Photo/Giorgos Nissiotis / POLFOTO

Grækenlands regering vil senere i dag, onsdag, komme med forslag til nye økonomiske stramninger i forbindelse med forhandlingerne med internationale kreditorer.

Det fortæller en embedsmand til avisen The Wall Street Journal.

Landet kæmper på højtryk for at få en national gældsaftale i hus med EU, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Monetære Fond, IMF.

Efter et mere end to timer langt telefonmøde med kreditorer sent tirsdag, rapporterede Grækenland ifølge avisen "tilfredsstillende fremskridt", men at der stadig var et stykke til en endelig aftale.

Forhandlerne håber, at en aftale kan være i hus senest 3. oktober, hvor der er planlagt et møde i Luxembourg mellem de 17 lande i Euro-zonen.

På spil er otte milliarder Euro i økonomisk støtte, som Grækenland er afhængig af at modtage inden for de næste par uger - ellers vil landet løbe tør for penge i midten af oktober.

Blandt de foranstaltninger, der skal forhandles på plads, er fyringer i den offentlige sektor, højere skatter, og at dusinvis af offentligt finansierede organisationer lukkes ned.

Derfor ser europæiske ledere spændt frem til udmeldingen efter dagens ministermøde.

"På mødet vil ministrene træffe beslutning om en officiel meddelelse, men en erklæring er sandsynligt," siger vice-talsmand for regeringen Angelos Tolkas.

Kilde: The Wall Street Journal

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.