Grækenland får hjælp for 812 milliarder
Tysklands forbundskansler Angela Merkel og den franske præsident Nicolas Sarkozy blev i sidste øjeblik enige om den hjælpakke, der skal hjælpe Grækenland med 812 milliarder kroner. Foto: Polfoto/AP/Ferdinand Ostrop / POLFOTO
Den slunkne statskasse i Grækenland får nu lidt hjælp fra resten af Europa. 812 milliarder kan få landet på benene over de næste par år.

Eurolandenes stats- og regeringschefer vedtog sent torsdag aften en aftale, der skal redde Grækenland fra økonomisk kollaps.

Den nye hjælpepakke til Grækenland bliver på 812 milliarder kroner.

Redningspakke skal nærmest ses som en eftergivelse af landets enorme gæld mener professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Peter Nedergaard.

"Det betyder, at man har indset, at Grækenland ikke kan betale gæld tilbage på de vilkår, som man har haft hidtil. Så det er en slags gældssanering, man tilbyder Grækenland i det her tilfælde," siger professoren.

Grækenland modtog allerede sidste år en hjælpepakke på nogenlund samme beløb. Der følger dog nogle forventninger fra EU med de nye penge.

"Grækenland skal gøre en lang række ting selv. Man får ikke bare udbetalt det fulde beløb på en gang. Man skal gøre tingene, sådan at man får en konkurrencedygtig økonomi," forklarer Peter Nedergaard.

Pengene betyder dog ikke, at Grækenland bare kan ånde lettet op. Det er ikke nok til at redde Grækenlands økonomi helt.

"Men det er nok til en periode på et par år," siger Peter Nedergaard.