Ghettoindsats uden effekt på kriminalitet

Øget fokus på kriminalitet i landets ghettoer har ikke givet flere sigtelser. For dårligt, siger DF. Vær tålmodig, svarer SF.
Vollsmose er et af de områder, der er omfattet af den øgede ghettoindsats.
Vollsmose er et af de områder, der er omfattet af den øgede ghettoindsats. Foto: Mogens Engelund/wikimedia

Selvom der er kommet større fokus på kriminaliteten i landets 26 ghettoområder, er der i årets seks første måneder ikke blevet rejst procentvis flere sigtelser, end der blev i de første seks måneder af 2010.

1.344 anmeldelser i 2010 blev til 353 sigtelser. I 2011 er tallet 407 sigtelser, der blev til 1.518 anmeldelser. Det giver en beskeden stigning på 0,5 procent, og det er ifølge retsudvalgets formand, Peter Skaarup (DF), ikke tilfredsstillende.

"Alting tager tid, men det er bestemt ikke tilfredsstillende", siger Peter Skaarup til Berlingske og fortsætter:

"Der blev netop lovet en markant politimæssig indsats i ghettoområderne. Der er god grund til at fokusere på, hvor man har gjort det godt, og så fra Rigspolitiets og justitsministerens side at arbejde med de steder, hvor det står skidt til".

Den udmelding kommer lige lovlig hurtigt, siger retsordfører Anne Baastrup (SF) til Newspaq.

"Peter Skaarup skal stikke piben ind. Det kan ikke nytte noget, at han hele tiden jagter politiet i forsøget på at få rejst flere sigtelser. Hvis politiet med et seriøst politiarbejde simpelthen ikke mener, at det ikke er nødvendigt at rejse en sigtelse, eller at de ikke kan på grund af bevisets styrke."

Anne Baastrup ser også en anden mulig årsag til den beskedne stigning.

"Det kan jo også være, at der kommer ti anmeldelser på samme kriminalitet, og så rejser de én sigtelse på baggrund af det. Peter Skaarup er for hurtigt ude og skal vise mere respekt for politiets arbejde." siger Anne Baastrup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.