Gaddafis søn nu i husarrest

USA's udenrigsministerium fortæller, at Moammar Gaddafis søn Saadi nu bliver tilbageholdt i nabolandet Niger.
Flere medlemmer af Gaddafis familie og inderkreds opholder sig nu i Niger. Staten har netop tilbageholdt en af sønnerne, fortæller amerikanerne.
Flere medlemmer af Gaddafis familie og inderkreds opholder sig nu i Niger. Staten har netop tilbageholdt en af sønnerne, fortæller amerikanerne. Foto: Rei-artur/GNU Free/wikimedia

Selvom Nigers myndigheder afviser, fortæller det amerikanske udenrigsministerium nu, at en af sønnerne til Moammar Gaddafi, den 38-årige Saadi, er sat i husarrest i nabolandet Niger.

"Vi forstår det sådan, at han bliver tilbageholdt i en statslig hotelpension," siger talsperson Victoria Nuland til AFP.

Amerikanerne mener, det nu er på tide, at Niger og den nye regering i Libyen sammen finder ud af, hvad der skal ske med diktatorsønnen.

Saadi Gaddafi, som blot er en af Gaddafis i alt syv sønner, ankom for tre dage siden til Niger med andre fra Libyens eks-top.

Den flamboyante Saadi Gaddafi, som har opført sig som en playboy med hang til luksus, begyndte i 2003 en karriere som professionel fodboldspiller for førstedivisionsklubben Perugia i Italien.

Men en positiv test for anabolske steroider satte hurtigt en stopper for det. Derefter droppede han fodbolden og vendte tilbage til Libyen for at lede en eliteenhed i sin fars hær.

Niger slog i sidste uge fast, at landet vil respektere internationale aftaler, hvis der er eftersøgte libyere, som kommer til landet. Dog mener de ikke, Gaddafi selv befinder sig i Niger.

Kilde: BBC og AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.