Fyringer på vej i Vestas
Vindmøllegiganten Vestas skal trimmes. Derfor skal omkostningerne på verdensplan barberes ned med 150 millioner euro årligt ved udgangen af 2012. Foto: www.colourbox.com
Vestas har for høje omkostninger, og vindmøllegiganten lancerer derfor fyringer til næste år.

Den danske vindmøllegigant Vestas skal reducere omkostninger, og det vil betyde fyringer det kommende år.

Vestas offentliggør i dag regnskabet for tredje kvartal 2011, og i den forbindelse til koncernchef Ditlev Engel klokken 11 orientere de ansatte om, at store strukturændringer er på vej.

De faste omkostninger på verdensplan skal reduceres med minimum 150 millioner euro årligt ved udgangen af 2012, oplyser Vestas.

"Det vil desværre betyde afskedigelser på tværs af Vestas i 2012. Vestas har for høje omkostninger - især på en række af de markeder, der vokser mindst," oplyser Ditlev Engel selskabsmeddelelse.

Den nye organisation skal i endnu højere grad fokusere på kunderne og hurtigt kunne indrette sig efter markedsmæssige udsving.

"Vestas er verdens største vedvarende energiselskab, og vi agter at komme ud endnu stærkere på den anden side af krisen. Derfor skal vi - ud over en ny måde at organisere os på - også reducere vores faste omkostninger markant. På en række markeder er vores faste omkostninger for høje til den markedssituation, der tegner sig," siger Ditlev Engel.

Den nye Vestas-organisation til blive indført den 8. februar næste år.