Fyret a-kasse-direktør fik besøg af Løkke: Gav 50.000 kroner til Løkkefonden
Michael Valentin (tv.), der i september blev fyret som direktør i Akademikernes A-kasse, siger til Ekstra Bladet, at han donerede 50.000 kroner til Løkkefonden for at få besøg af Venstres Lars Løkke Rasmussen (th.). Foto: Peter Clausen / Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Hos Akademikernes A-kasse ønskede man at få besøg af Venstre-formanden. Derfor donerede de 50.000 kroner til Løkkefonden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) trækkes nu ind i sagen om den fyrede direktør for Akademikernes A-kasse.

Michael Valentin, der i september blev fyret i landets største a-kasse, oplyser til Ekstra Bladet, at han for at få et møde med Venstre-formanden har doneret 50.000 kroner til Løkkefonden.

Ekstra Bladet erfarer, at oplysningerne om donation er blevet videregivet til statens tilsynsmyndighed i forbindelse med afskedigelsen af Michael Valentin.

Michael Valentin siger, at bagtanken med donationen var, at den daværende oppositionsleder ville komme på besøg hos Akademikernes A-kasse.

Michael Valentin ville på den måde få mulighed for at præsentere a-kassens synspunkter om dagpenge og beskæftigelsesreformen til den daværende oppositionsleder - og planen lykkedes, forklarer han:

- Vi havde hørt om, at hvis man gav støtte til Løkkefonden, så kunne der måske være en øget sandsynlighed for, at Lars Løkke ville kigge i vores retning. Og det gjorde han tilfældigvis, siger Michael Valentin til Ekstra Bladet.

Lars Løkke Rasmussens besøg hos a-kassen foregik i februar 2015 og varede en times tid, lyder det fra Michael Valentin. Han siger, at det var hans egen beslutning at donere de 50.000 kroner til Løkkefonden, men at bestyrelsesformand Allan Luplau også deltog i mødet.

Hos Løkkefonden bekræfter man donationen fra a-kassen.

- Mig bekendt har der kun været dialog om dette i marts 2015, forklarer Frederik Meyer, der er direktør i Løkkefonden. 

Ifølge Ekstra Bladet indikerer han dermed, at dialogen om donationen foregik efter Lars Løkke Rasmussens besøg hos Akademikernes A-kasse.

Meldt til politiet

I sidste uge kom det frem, at Michael Valentin er blevet meldt til politiet for at have modtaget såkaldt returkommision i form af vinrejser.

- Jeg er blevet politianmeldt af Akademikernes A-kasse for et beløb, som ca. beløber sig til 40.000 kroner, som de mener kunne være tilkommet dem, udtalte Michael Valentin til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Medie: Fyret a-kasse-direktør meldt til politiet

Rejserne til vinområder i Sydafrika, Californien, Chile og Italien er blevet delfinansieret af de rabatter, som Akademikernes A-kasse har optjent hos leverandøren Sigurd Müller Vinhandel. Michael Valentin afviser, at der er foregået noget kriminelt, men erkender, at det er "sjusk", at han har deltaget i rejserne.

Han siger, at han ikke har været "skarp nok på vilkår for deltagelse", men at han har handlet i god tro.

Formanden for Akademikernes A-kasse, Allan Luplau, har tidligere sagt til Avisen.dk, at man ikke havde konstateret forhold, der gik i retning af, at Michael Valentin havde taget af kassen.

 

via Listen To News