Frygt for kaos når kreditkortgebyrer fjernes
Forretningerne må behandle alle udenlandske kort ens, og da teknikken til at skelne ikke er klar, kan forretningerne ikke opkræve gebyrer for kreditkortene. Arkiv Foto: Pressefoto, Nets
1. juli træder nye gebyrregler kraft, og det vil udløse betalingskaos for hoteller, restauranter og mange butikker.

Det vil føre til lovbrud og mistet indtjening for et stort antal danske forretninger, når nye regler gør det umuligt at opkræve kreditkortgebyrer efter 1. juli.

Når kunderne betaler med udenlandske kort, opkræver de fleste af Danmarks restauranter og hoteller ligesom mange andre butikker et gebyr på 3,75 pct. Gebyret afleverer de så til kreditkortindløseren, f.eks Teller, tidligere PBS, skriver epn.dk.

Men nu tvinger nye EU-regler virksomhederne til at fjerne gebyret.
Forretningerne skal dog fortsat betale gebyret på 3,75 pct. til Teller og får derfor et tab på et tilsvarende beløb.

"Efter 1. juli bliver det ikke muligt at opkræve kreditkortgebyr, med mindre virksomhederne manuelt beregner gebyret. Og det er ikke praktisk muligt. Derfor får forretningerne et tab," siger Jonas Wilstrup, politisk direktør i Horesta.

Dansk Erhverv advarer mod, at resultatet kan blive, at udenlandske kortholdere kommer til at stå med ubrugelige betalingskort.

"Uden en teknisk løsning den 1. juli kommer butikker og restauranter selv til at hænge på hele gebyrregningen. Så må den enkelte butik og restaurant vurdere, om man vil modtage udenlandske betalingskort, eller om de er for dyre at håndtere," siger Mette Feifer, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Kilde: epn.dk