Frugt og grønt gør danskerne syge

Flere danskere er de seneste år blevet syge af at spise frugt og grønt. SF vil nu have fødevareministeren i samråd om problemet.
Agurker og andre grøntsager gør os syge.
Agurker og andre grøntsager gør os syge. Foto: .

Frugt og grønt gør i stigende grad os danskere syge. Bakterier som for eksempel salmonella kommer ikke kun fra æg og kylling, det kan også komme fra salat, frosne bær eller minimajs, skriver Politiken.

Bakterierne kommer, fordi grøntsagerne bliver vandet med beskidt vand eller plukket af syge mennesker i de lande, de kommer fra.

Nu vil SF have fødevareministeren til at gøre noget ved sagen. Derfor har partiets forbruger ordfører kaldt ministeren i samråd.

"Jeg vil anbefale ministeren at tage kontakt til danske frugt- og grøntavlere for at finde på nye metoder for at højne fødevaresikkerheden, for den nuværende udvikling skal vendes, ellers ender vi med at danskerne spiser mindre frugt og grønt, og det er bestemt lige så sundhedsskadeligt," siger Pia Olsen Dyhr, forbrugerordfører for SF, til Newspaq.

Ifølge Fødevarestyrelsen er det cirka en ud af 200 grøntsager, der er smittet med en eller anden form for farlig bakterie.

Styrelsen anbefaler derfor at forbrugerne skyller frugt og grønt grundigt. Samtidig bør man skolde minimajs og sukkerærter og koge frosne hindbær. Man bør købe danske grøntsager, fordi vi her i landet vander med grundvand, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.