Fristet-deltager er glad for mord på kalv
En lille kalv som denne må lade livet for åben skærm i reality-programmet 'Fristet'. Foto: Colourbox
Reality-deltageren var leder af en pigebande som ung og har tidligere stukket en anden pige ned.

Bølgerne gik højt allerede inden programmet blev sendt. Og 21-årige Joanna ved godt, at nu, da danskerne har set, hvordan hun skyder en kalv i hovedet med en boltpistol i tv-programmet "Fristet" for at vinde 10.000 kroner, vil debatten rase endnu en gang.

- Jeg havde ikke regnet med, at folk ville gå så meget amok over det, men der er mange dyreelskere, der ikke kan lide, at sådan noget skal vises i fjernsynet, siger Joanna.

- Jeg synes selvfølgelig ikke, at det er særlig sjovt at være hende, der skyder et dyr i første program, men jeg fortryder ikke, at jeg gjorde det. Den skulle dø uanset hvad, og det var enten mig eller en anden, der skulle tage livet af den, siger Joanna, der er vokset op i Vollsmose i Odense.

- Jeg tror ikke, at det er noget, jeg ville gøre igen, men det var en sindssyg oplevelse, og jeg er glad for, at jeg har prøvet det, siger Joanna, der læser til socialrådgiver.Hun har som ung været del at det kriminelle miljø i Vollsmose, hvor hun som 13-årig stak en 18-årig pige ned.

Drabet på kalven bliver ikke vist i detaljer eller slowmotion, og det er der en grund til, fortæller programredaktør på TV3 Jesper Kynde.

- Vi er ikke ude på at chokere, og vi synes ikke, at drabet i sig selv skal tage for meget fokus. Det handler om, hvorvidt en deltager er villig til at aflive et dyr, der skulle have været slagtet under alle omstændigheder, fortæller han.

I et smugkig på sæsonens fremtidige afsnit, der blev vist i begyndelsen af af aftenens udsendelse, kan man også se en deltager sidde og klamre sig til en hundehvalp, mens der læses op af et brev, hvor der står, at de skal vælge, om de vil lade en dyrlæge aflive "Papaya".

Det har før været rygtet, at også drabet på en hundehvalp ville være en del af programmet.

Men det benægter Jesper Kynde.

- Der er en hund med, og deltagerne skal tage stilling til noget med den. Men vi vil ikke lade et uskyldigt dyr lade livet i underholdningens navn, siger han.