Fremskrittspartiets leder fortryder sprogbrug

Siv Jensen, som står i spidsen for det norske Fremskrittspartiet, vil nu ændre tone i debatten.
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen ved siden af næsteformanden for De Konservative i Norge, Jan Tore Sanner, under mindegudstjenesten 30. juli i Oslo Domkirke.
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen ved siden af næsteformanden for De Konservative i Norge, Jan Tore Sanner, under mindegudstjenesten 30. juli i Oslo Domkirke. Foto: Polfoto/AP Photo/Erlend Aas/Scanpix Norway/POOL / POLFOTO

Om få uger er der lokalvalg i Norge.

Og nu melder lederen af det norske Fremskrittsparti, Siv Jensen, at hun vil ændre sit sprogbrug i den politiske debat i Norge som følge af det terrorangreb, der 22. juli ramte landet.

"Jeg tror, at vi alle allerede har ændret adfærd, og vi vil ikke være de samme igen," siger Jensen til avisen VG og tilføjer:

"Jeg tror ikke, at nogen af os i vores vildeste mareridt kunne have forestillet os massakren. Det påvirker os alle som mennesker."

Til avisen fortæller hun, at der er ord og udsagn i debatten, som hun selv fortryder at have bidraget med:

"Ja, det er der helt sikkert," forklarer hun, men hun ønsker ikke at uddybe, da hun mener, det vil lede til en "heksejagt".

"Jeg vil primært fokusere på at bidrage til den værdighed, som nationen nu har brug for for at komme igennem denne sorg," lyder det fra Fremskrittspartiets leder.

Valgkampen til lokalvalgene i Norge den 12. september er blevet udskudt, men går i gang om to uger.

Herhjemme har Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard tidligere udtalt, at hun ikke vil ændre tone i eksempelvis indvandrerdebatten.

Kilde: VG.no

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.