Frankrigs præsident udfordres af gammel rival
Dominique de Villepin vil udfordre sin kollega fra det franske konservative parti, Nicolas Sarkozy. Foto: Polfoto, (AP Photo/Michael Euler) / POLFOTO
Når Frankrig går til præsidentvalg i 2012, kæmper to konservative mod hinanden: Den tidligere primierminister og den nuværende præsident.

Den siddende franske præsident Nicolas Sarkozy får kamp til stregen ved næste års præsidentvalg.

Den konservative rival og partikollega Dominique de Villepin har nemlig valgt at udfordre Sarkozy, når Frankrig går til valg i april 2012.

"Ti år under Sarkozys lederskab er for lang tid. I dag mister vi en stor del af vores selvstændighed. Vi forpligter os til interesser, som ikke er franske. Jeg mener, at man bør være modigere end som så," sagde Villepin i et interview med den franske tv-station TF1 i et direkte angreb på præsident Nicolas Sarkozy, skriver AFP.

Indtil videre står 58-årige Dominique de Villepin meget svagt i meningsmålingerne. Kun én pct. af franskmændene ville stemme på den tidligere premierminister, hvis der var valg i dag. Villepin har aldrig deltaget i et valg, men blev i stedet udpeget som premierminister i den tidligere præsident Jacques Chirac i 2005. Han trådte af, da Sarkozy vandt præsidentvalget i 2007.

Sarkozys talsmænd har hurtigt opfordret Villepin til at droppe sine politiske ambitioner.

"Dominique de Villepin er alene uden finansielle midler, uden en politisk bevægelse. Det er i Frankrigs interesse, at der danner sig politisk enighed om præsidenten," siger juniorminister Nadine Morano til AFP.

Kilde: AFP