Afsætningen af økologisk dansk svinekød til det franske marked er større end den er til danskerne. Hele 39 procent af det danske økologiske svinekød bliver afsat til franskmændene, mens danskerne blot køber 34 procent af det økologiske svinekød, viser til fra Friland.
Det er i høj grad den franske interesse for øko-skinker, der gør udslaget, skriver Foodculture.dk.
Franskmændene spiser hvert år i omegnen af 150.000 danske økologiske skinker, fortæller administrerende direktør i Friland, Henrik Billman. Det svarer til en omsætning på ca. 50 millioner kroner for virksomheden.
Forklaringen er ifølge Henrik Biilman, at der er mange flere franskmænd til at fortære skinken. Men han mener også, at danskerne ikke har en lige så stor interesse for reelle stykker økologisk svinekød, som de har i Frankrig.
Danskerne vil stadig hellere have hakkekød
Fødevarer som økologiske skinker sælger bedre i Frankrig, fordi der en stor skinke-tradition, men ifølge Henrik Biilman også fordi, at danskerne ikke smider om sig med penge, når det kommer til madbudgettet. Her er franskmændene mere villige til at kaste penge efter højkvalitetsvarer som den økologiske skinke:
- Vi kan sælge flere økologiske skinker i Frankrig, fordi efterspørgslen efter skinker er større, og så får vi samlet set en højere pris for produktet, end vi gør i Danmark, til landmændene, når vi sælger kødet, der hvor det efterspørges, siger Henrik Biilman til Foodculture.dk.
.