Der er snart sagt ikke den ting, æg ikke er gode for. Æg er nemlig fyldt med næringsstoffer, og har et højt indhold af blandt andet D og E vitaminer og B-vitaminerne B12, B2 samt A-vitamin og jern.
Spis æg med god samvittighed. Læs mere på søndag.dk
Men hvordan opbevarer man egentlig sine æg bedst, og kan de stadig spises, selvom datoen for sidste holdbarhed er overskredet?
Så mange æg må du spise. Læs mere på søndag.dk
Ifølge datomærkningen er æg holdbare i 28 dage, men det er fastsat under EU-regulativer. Æg holder sig generelt friske meget længere, end det datoen for sidste holdbarhed siger.
- Man kan sagtens spise æg, der har passeret holdbarheden. De er holdbare i flere uger ja endda måneder efter sidste holdbarhedsdato, i hvert fald hvis de bliver opbevaret koldt. Hviden og blommen har tendens til at skrumpe, når det bliver for gammelt, men det kan fortsat bruges, så længe det ikke lugter dårligt. Rådne æg kan man genkende på lugten, og de skal selvfølgelig smides ud, siger ernæringsfysiolog Terese Arnesen til KK.no.
Cecilie Wenstrup, Aller Media
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.