Frank Hvam bliver politisk
Frank Hvam, som ellers har holdt sig uden for politiske spørgsmål, kaster sig nu ind i valgkampen. Foto: Scanpix, Martin Sylvest Andersen
Komikeren Frank Hvam har kastet sig ind i valgkampen. Han støtter et fixerum til narkomanerne på Vesterbro i København.

Sammen med en gruppe af sine nærmeste naboer på Vesterbro i København har komikeren Frank Hvam stablet et mobilt fixerum på benene.

På sin Facebook-side, opfordrer han folk til at bakke op om idéen.

"Hvorfor er et fixerum en god ide? Det er fuldstændige umenneskelige vilkår, narkomaner har på Vesterbro. De dør på gaden. Vi har 300 dødsfald blandt narkomaner om året, hvilket er blandt det højeste i Europa per indbygger," siger komikeren i videoen.

Fixerummet er en bil. Faktisk en tidligere ambulance, som narkomaner kan besøge for at tage deres stoffer under ordnede forhold, men der er sundhedspersonale i bilen, som vil yde førstehjælp, hvis narkomanerne skulle få en overdosis.

Den københavnske fixe-bil får ikke nogen støttekroner fra stat eller kommune, da fixerum er et sprængfarligt emne. Hvam kæmper derfor for at skrabe private penge ind til initiativet.

"Man kan også købe en social aktie, så bliver man medejer af bussen. Det siger jeg til rige erhvervsfolk, for den den koster 25.000. Jeg kigger på dig Mærsk Mc-kinney Møller, det kunne måske være noget for dig?," slutter komikeren.

Frank Hvam har til syneladende personligt investeret 50.000 kr i projektet.