Virkelighedens Tour de Fis hitter på Gudenåen
En af de mange pinlige scener fra Klovn - The Movie. Åbenbart et forbillede for flere unge, der nu vil gøre kunsten efter. Foto: Anders Holck/TV2 Zulu
Sidste sommer lejede Casper og Frank en kano og tog på Tour de Fis i ' Klovn - The Movie.' Det har smittet af på de unges sommerferie i år.

Sidste sommer turnerede Frank Hvam og Casper Christensen rundt for at lave optagelserne til Klovn - The Movie. De rundede blandt andet Skanderborg festivalen som en del af filmens store projekt - den såkaldte Tour de Fis, hvor de blandt andet skulle ud at ro i kano ved Gudenåen.

Og det smitter af på trafikken på Gudenåen i år her få dage før Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg. Det siger kanoudlejer ved Gudenåen Torkild Petersen.

"Vi har fået en anden type gæster end sidste år," siger kanoudlejeren Newspaq.

Til spørgsmålet om hvilken type gæster, han mener, der er tale om, er han ikke i tvivl om svaret.

"Det er unge, der skal på Tour de Fis, det er der slet ingen tvivl om. De har t-shirts på, hvor der står Tour de Fis," fortæller han til Newspaq.

Og han fortsætter med at fortælle, at de nye typer gæster er meget larmende, og at de har et anderledes forhold til, hvornår der skal være stille på campingpladserne, end de andre gæster har.

Filmen 'Klovn' var en stor succes sidste år og blev set af 481.000 danskere i biograferne i 2010. Og nogle af de mange biografgængere har valgt at gå Casper C. og Frank i bedene og tage på den omtalte Tour de Fis.