Fortrydelsespillernes store dag Prævention ¿ I dag er store fortrydelsespille-dag. 2. januar er den dag på året, hvor der sælges allerflest fortrydelsespiller. Sex & Samfund advarer mod at bruge pillerne som prævention

Der er trængsel foran apotekerne i dag.Det er nemlig den dag på året, hvor landets apoteker sælger markant flest fortrydelsespiller. I morgen for præcis et år siden blev der solgt 630 pakninger med fortrydelsespiller, hvilket er 65 procent flere end på en normal tirsdag.Kun de lystige julefrokostweekender kommer tæt på med et salg på lidt under 500 pakninger om mandagen efter de pikante weekender i december. På en normal dag langes der 400 pakker over disken.Sex & Samfund advarer de unge kvinder mod at bruge fortrydelsespiller som prævention.

Kun til nd

»Fortrydelsespiller skal kun bruges som nødprævention, da de slet ikke beskytter mod seksuelt overførste sygdomme. Derfor er det vigtigt, at man ikke bruger pillerne i stedet for eksempelvis kondom,« siger sekretariatschef i Sex og Samfund Bjarne B. Christensen.Pillerne skal tages senest tre døgn efter ubeskyttet samleje. Fejlagtigt tror mange unge også, at pillerne virker 100 procent, siger farmaceut Rikke Løvig Simonsen, der arbejder på døgnapoteket Sønderbro i København. Men fortrydelsespiller virker faktisk kun i 85 procent af tilfældene mod uønsket graviditet.Da fortrydelsespillen kom i håndkøb i 2001 blev der solgt 41.000 pakninger på årsbasis. Landets apoteker forventer, at der er blevet solgt omkring 88.000 pakninger i året, der lige er gået. 2. januar topper salget af fortrydelsespiller. Foto: Nordic Photos/ Getty Images.