Fortrydelsespiller hitter i december
Salget af fortrydelsespiller plejer traditionen tro, at stige med 25 procent efter de store julefrokost-weekender. Antallet af solgte fortrydelsespiller er generelt stigende

Hov, det var vist en smutter! Den tanke vågner mange kvinder tilsyneladende op med efter en julefrokost. Sidste år steg salget af fortrydelsespiller med 25 procent på mandagene efter de store juleforkost-weekender sammenlignet med andre hverdage efter helligdage, skriver Politiken.

Men den helt store fortrydelsespille-dag er den første hverdag efter nytår, hvor der sidste år blev solgt 65 procent flere pakker fortrydelsespiller end normalt, viser tal fra Apotekerforeningen.

Samlet set er antallet af solgte fortrydelsespiller i år fordoblet, siden de blev lanceret i håndkøb i 2001.

Overlæge Charlotte Wilken-Jensen, der er faglig leder af Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik, mener det store årlige salg af fortrydelsespiller er en positiv udvikling:

»Kvinderne er blevet mere opmærksomme på at bruge pillerne, når de har ubeskyttet sex. Det var det, vi håbede ville ske, da vi arbejdede på at få dem bragt i håndkøb,« siger hun til Politiken.

Formand for Foreningen af speciallæger, overlæge Poul Jaszczak, mener dog ikke, at det store salg af fortrydelsespiller udelukkende er godt:

»Bekymringen kan være, at man ikke tænker sig om i forhold til seksuelt overførte sygdomme. Klamydia er et stort problem, og nogle får hiv-virus eller aids. Derfor er det betænkeligt, hvis man ofte har ubeskyttet sex, fordi man siger, man altid kan tage en fortrydelsespille,« siger han til Politiken.