Forsvarer kalder drabsdom sørgelig
"Jeg synes, det er sørgeligt, at man kan blive dømt på så spinkle beviser som i den her sag," siger Michael Juul Eriksen. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Beviserne var slet ikke gode nok til en dom, mener forsvareren, der ankede på stedet.

Det var en stærkt utilfreds forsvarer, der modtog dommen på 13 år og syv måneders fængsel til sin drabsdømte klient i Glostrup.

"Jeg synes, det er sørgeligt, at man kan blive dømt på så spinkle beviser som i den her sag," siger Michael Juul Eriksen.

Michael Juul Eriksen mener ikke, at anklagemyndigheden fremlagde nogen som helst tekniske beviser, der knyttede den dømte, Mazdak Fabricius, til hverken gerningsstedet eller gerningsvåbnet.

"Man har nogle teorier og nogle spekulationer om, at det kunne være ham, og at det kunne være motiveret på baggrund af et eller andet uvenskab med en pige, og at angrebet kunne være rettet mod en helt anden person. Og så har man det her ene vidne, som siger, at min klient skulle have pralet for ham med drabet over et år efter, han skulle have begået det," siger en skuffet Michael Juul Eriksen.

Han vil nu sammen med den dømte 25-årige anke dommen til landsretten.

Anklager Henrik Aagaard er til gengæld tilfreds med den forholdsvis lange dom, men vil ellers ikke sige meget, da det allerede står klart, at der kommer en ankesag.

"Der er idømt en fængselsstraf, der ligger væsentligt over det niveau, man ellers ser i drabssager," siger han.

Også straffens længde er forsvarer Michael Juul Eriksen utilfreds med. Han mener nemlig heller ikke, der er ført bevis for, at drabet skulle have en forbindelse til bandekrigen, og derfor skulle give en ekstra lang straf.