Administration 

Ford afslører priserne på ny Mondeo

Ny Ford Mondeo serie

Ny Ford Mondeo lanceres lige efter nytår hos de danske forhandlere, men kan bestilles allerede nu.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
De første modeller afden helt nye Ford Mondeo, som byder på en perlerække af teknologiske og designmæssige forbedringer, melder sin ankomst ved et brag af en nytårskur hos de danske Ford-forhandlere i første weekend i 2015, men kan bestilles allerede nu. Priserne starter ved 397.600 kroner eksklusiv levering for en Ford Mondeo Trend stationcar med 1.5 l. EcoBoost benzinmotor med 160 hk og stylingpakke.

De første modeller, der kommer til Danmark inkluderer den helt nye Ford Mondeo i benzin- og dieselvarianter i Trend- og Titanium udstyrsniveau. Samtidig introduceres Ford Mondeo Hybrid på det europæiske marked. Ford Danmark står klar såfremt det danske marked også efterspørger denne variant.

Den nye Ford Mondeo er bygget på Fords helt nye CD-segment-platform, ligesom chassis, affjedring og styring har gennemgået omfattende forbedringer.

"Med et chassis der er 10 procent stivere end hos forgængeren og førerassistance-teknologier som for eksempel Torque Vectoring Control, er den nye Mondeo uden tvivl den mest fikse og velkørende Mondeo til dato", siger line director Ulrich Koesters fra Ford Europa.

For første gang vil Mondeo også byde på variable køreindstillinger. Med Fords Interactive Vehicle Dynamics Control er det muligt at påvirke bilens styring og affjedring og dermed opnå forskellige køreoplevelser i henholdsvis 'komfort', 'normal' eller 'sport'.

Fem forbrændingsmotorer

Benzinmotorerne rækker fra den lille og flere gange prisvindende 1,0 EcoBoost over den nyudviklede 1,5 EcoBoost og en opdateret 2,0 EcoBoost, mens en særlig ECOnetic-model med en 1,6 liters TDCi diselmotor leverer et opsigtsvækkende lavt CO2-udslip på blot 94 g/km.* Den vil blive suppleret af en kraftigere 2,0 TDCi.

Mondeo Hybrid er den første hybrid-bil fra Ford Europa og forventes at levere et CO2-udslip på 99 g/km.

Med den nye Ford Mondeo kommer Fords intelligente LED forlygter til Europa. Lygterne giver lysforhold, der næsten svarer til dagslys samtidig med at lygterne tilpasser lysintensitet og vinkel til vejens fysiske beskaffenhed, medtrafikanter og kørsel.

Mondeo er også udstyret med et avanceret bås-parkeringssystem (Perpendicular Parking) som er en udvidet udgave af Active Park Assist. Bås-parkeringen sætter ikke blot føreren i stand til at identificere egnede parkeringspladser, men også sørger for at føre bilen ind i en perfekt parkering parallelt med kantstenen eller ind mellem to andre biler i en parkeringsbås. Og når man skal ud fra kantstenen igen, hjælper Park-Out-Assist, mens Side Parking Aid skaber overblik over - og advarer - hvis der er kollisionstruende genstande i nærheden af bilen.

Active City Stop forhindrer kollisioner ved kørsel i kø og bytrafik, mens Lane Keeping Aid, automatisk, sørger for at holde Mondeoen på sporet, hvis bilen kommer lidt for tæt på vejens kant- eller midterstriber.

Oppustelig sikkerhedssele/seleairbags

Med den nye Mondeo er der ligeledes debut til Fords oppustelige sikkerhedssele til bagsædepassagerer. I tilfælde af en ulykke, vil airbaggen i selen vokse eksplosivt og fordele trykket over fem gange så meget af kroppen som en konventionel sikkerhedssele.

Der er også tænkt på den ydre sikkerhed, idet den nye Mondeo bliver først med Pre-Collision Assist med Pedestrian Detection - et system, som registrerer mennesker på - eller i nærheden af vejen i kørselsretningen. Systemet vil afgive en alarm, hvis der er fare for en kollision og i tilfælde af føreren ikke reagerer, vil bremserne blive aktiveret automatisk.

Kørestillingen i den nye Mondeo vil altid være perfekt eftersom ratstammen 'husker' den foretrukne indstilling og regulerer rattet pr. automatik efter føreren. Sæderne er udformet med en særlig ergonomisk kontur og skulle man alligevel blive lidt øm på langturen, er der såmænd også massagefunktion i sæderne.

Fords stemmestyrede kommunikationssystem - SYNC 2 med en integreret 8" farveskærm er også en del af Business-pakken. Systemet gør det muligt at styre alt fra klimaanlæg og navigation til mobiltelefoni og underholdning med blot din stemme.

Ford MyKey er et særligt nøglesystem, som gør det muligt at lægge begrænsninger ind i kørslen - et system mange forældre værdsætter, når børnene skal låne bilen. Systemet gør det muligt at spærre for indkommende opkald på mobilen, begrænse bilens topfart, sikre at alle bilens sikkerhedssystemer altid er slået til, begrænse volumen på audioanlægget og simpelthen forhindre, at bilen kører nogle steder med mindre alle i bilen er fastspændte.

Nyt kvalitetsniveau

Der er sket en voldsom udvikling siden den seneste Mondeo blev lanceret. Både når det kommer til design, materialevalg, samlekvalitet og teknologi har Ford løftet barren. Resultatet er den bedst kørende og mest komfortable Mondeo nogensinde.

Forandringerne afspejler sig også i det ydre, hvor Mondeo har fået profil som en sports-coupé med et let næsten 'svævende' udtryk. Den markante trapez kølergrill, den skulpturerede kølerhjelm og de skarpt skårne, smalle forlygter fuldender indtrykket af elegance og styrke.

Indenfor kan nye Mondeo-ejere glæde sig over den høje materialekvalitet og den sportslige kabine. Instrumentpanelet er både digitalt og analogt og alle betjeningsknapper er "soft-touch". Frontsæderne har fået en ny, tyndere profil, som efterlader mere benplads til såvel fører som bagsædepassagerer.

Den nye Mondeo kommer både som en 5-dørs version og som stationcar med mulighed for panoramatag.

Se alle priserne på ny Mondeo her.

# # #

* The declared fuel consumption and CO2 emissions are measured according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EC) 692/2008 as last amended. Fuel consumption and CO2 emissions are specified for a vehicle variant and not for a single car. The applied standard test procedure enables comparison between different vehicle types and different manufacturers. In addition to the fuel efficiency of a car, driving behaviour as well as other non-technical factors play a role in determining a car's fuel consumption and CO2 emissions. CO2 is the main greenhouse gas responsible for global warming. Results in MPG also correspond to this European drive cycle and are stated in imperial gallons. The results may differ from fuel economy figures in other regions of the world due to the different drive cycles and regulations used in those markets.

# # #

Følg Ford på Pressecenter - Facebook - Ford.dk - Fords nyhedsbrev

Foto og mere information findes på Ford Danmark pressecenter:

http://www.mynewsdesk.com/dk/pressroom/ford-motor-company

# # #
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Middelfart
Krimi

Forskanser sig på rådhus: Borgere evakueret

En SUV ved en havn
Biler

Test: Q4

En Audi for folket

fodbold
Nyheder

DMI: Masser af godt vejr til fodbold

blodpropper
Kendte

Efter blodpropper: Har fået vished

Amsterdam
Sport

Landsholdet: Smuttur til Amsterdam

Sydney
Nyheder

Delta-variant: Sydney lukker ned

rigsret
Nyheder

Sender direkte: I dag begynder Rigsretten

rutsjebane
Helt vildt

Sus til 100 millioner: Danmarks største rutsjebane

brand
Krimi

Voldsom brand: 15 måtte evakueres 

Krimi

Drama: Bryder ind på rådhus med fyrværkeri

folk omfavner hinanden
Nyheder

Finder 751 grave på kostskole i Canada

Nærbillede Alexandra
Kongelige

Alexandra får ansigtsløftning - se resultatet

Den britiske destroyer "HMS Defender"
Nyheder

Rusland advarer:

Næste gang bomber vi

Nikolaj Kirk, kronprins Frederik og Jørgen Skouboe i naturen.
Kongelige

Kronprinsen gæstestjerne i populært TV-program

Karsten Nielsen foran færge
Nyheder

I denne kommune er alle nu vaccineret

Natasja Crone og Rasmus Tantholdt.
Kendte

Hurtig handel:

Natasja Crone sælger

huset over prisen

astronaut på rumvandring
Nyheder

147 danskere vil være astronaut

julie zangenberg med hænderne i håret
Kendte

Julie Zangenberg

er blevet mor:

Helt rundt på gulvet

Gratis lydbøger - prøv i 40 dage
Forbrugerguides

Få gratis lydbøger hele sommeren

fodboldfans ser fodbold på storskærm
Sundhed

Studie: Fodbold-drama

kan føre til hjerteanfald

hvid bil kører på vej
Krimi

Mor mister bil efter

datterens vanvidskørsel 

kvindelig sælger ringer op
Nyheder

Sådan dealer du med

luskede telefon-sælgere

prins joachim poserer med familien
Kongelige

Stolt Joachim:

Jeg kan stadig mærke

hans hånd

andrea elisabeth rudolph kigger ind i kameraet
Kendte

Andrea Elisabeth Rudolph:

Brystet skal fjernes

kollapset bygning
Nyheder

Stor bygning

kollapser i Florida 

Aarhus Universitetshospital set udefra
Krimi

12-årig dreng er død

efter ATV-ulykke 

mand råber i telefon
Nyheder

Dagens spørgsmål:

Bøvler du også med

telefon-sælgere? 

Krimi

Ung kvinde i

kritisk tilstand:

Ramt af flugtbilist 

storebæltsbroen set fra toppen
Nyheder

Nu kan du cykle

over Storebælt

afklædt par ligger i sengen
Sex og samliv

Så mange sælger sex

i Danmark

britney spears kigger
Kendte

Britney Spears: Giv

mig mit liv tilbage

person går med coronatest  i hånden
Helt vildt

Britisk mand havde

coronavirus i 305 dage

motorcykelbetjent kører på vej i Athen
Nyheder

Præst angriber syv

biskopper med syre

Mennesker i et fedt kontor
Advertorial

Annonce

Sådan skaber du de bedste rammer for møder i din virksomhed

billede af John McAfee
Nyheder

Rigmand fundet død

i celle

En smilende mand i jakke og blå skjorte
Advertorial

Annonce

Drømmejob i hus efter digitale samtaler og sparring med Ase

billeder af menneskeknogler
Nyheder

Renovering på dansk kaserne

- menneskeknogler

ligger under gulvet

Nyheder

Delta-variant fundet ved EM-kamp - tilskuere opfordres til coronatest

billede af Melvin kakooza
Kendte

Melvin Kakooza:
- Jeg har det
rigtig, rigtig godt

billede af tæt trafik
Nyheder

Ferietrafik: 
Her skal du væbne

dig med tåmodighed

caroline med en ketcher
Kendte

Få dage efter fødslen:

Caroline Wozniacki
overrasker fans

luftfoto af ejendommen
Kongelige

Grevindes

hus

sat til salg

Et stetoskop ved siden af en åben computer-laptop, som en kvinde skriver på
Advertorial

Annonce

Guide: Få styr på dine forsikringer

En smilende mand og en masse pengesedler
Helt vildt

Investerede lommepenge i kryptovaluta - blev billionær

En gråhåret mand foran en bygning
Kendte

Farvel efter 20 år på TV 2

billede af Stefan Löfven
Nyheder

Regeringskrisen i Sverige tager uventet drejning

billede af Elton John på scenen
Kendte

Årelang afskedsturné fører britisk popveteran forbi Danmark

En strand med bølger og sol
Rejser

Pas på når du booker ferie hos rejseselskabet

En retsbygning med røde mursten
Krimi

Dræbte brutalt to kvinder:

Livstidsdom

Et stort bål ude i en sø
Nyheder

Dagens spørgsmål:

Burde Sankthans være en helligdag?

Himmelbjerget og en sø
Krimi

Gode nyheder:

Treårig pige er ude af koma

Rottehale og rottepoter
Dyreliv

Rotte-invasion:

Det skal du holde øje med

Et sankthansbål brænder
Nyheder

Sankthansaften: Sol og vindstille

Et blåt komfur
Krimi

Mast ihjel da han ville flytte komfur

En blond kvinde i rød kjole
Kendte

Britney Spears skal i retten mod sin far

En kæmpe rutschebane
Helt vildt

Fårup Sommerland bygger rutsjebane til 100 mio.

Apotek-skilt på facade
Nyheder

Her kan du få din medicin i sommerlandet

Portræt ældre vinde
Helt vildt

Chok: Pludselig stod

der 6 milliarder

kontoen

Mand springer i vandet.
Nyheder

DMI klar med prognose:

Sådan bliver ferievejret

i Danmark

Motorvejsskilt ved Øresundsbroen
Krimi

Danske bilister rammes af sten på svensk motorvej

Gareth Bale på banen
Sport

Skuffet minister:

Holland vil ikke

lukke vores fans ind

Indgang til retten i Svendborg
Krimi

Far dømt:

Voldtog sin datter

gennem fire år

Caroline Fleming på den røde løber
Kendte

Caroline Fleming single igen

Nyheder

Regeringen afviser indgreb på boligmarkedet

kampvogne med Dannebrog i ørken
Nyheder

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

kø
Nyheder

Weekend: Forbered dig på kø

kniv
Krimi

14 år i fængsel: Dræbte gravid kæreste

Med masser af stjerner og flotte ord med på vejen er Cirkusrevyen 2021 udsolgt hele sommeren, og nu kan publikum opleve Ulf Pilgaard og resten af holdet helt frem til oktober.lgaard
Kendte

Ulf Pilgaard fortsætter

grill
Nyheder

Faren lurer: Sådan griller du bedst

søløver
Helt vildt

Søløver flygter: Vil op i båd

Mallorca
Nyheder

Populære rejsemål: Mallorca og Gran Canaria

fodbold
Sport

Danmark fester: Se billederne

italien
Nyheder

Italienerne må smide mundbindet udendørs 

hus
Nyheder

Hvert andet hus sælges inden for to måneder

fest
Sport

Fodboldglade danskere holder folkefest 

Sport

Danmark tæver Rusland og brager i EM-ottendedelsfinalen

billede af Omar Marzouk
Kendte

Omar Marzouk køber hus
for tocifret millionbeløb

billede af en tasmansk djævel
Dyreliv

Djævle har ryddet

ø for pingviner

billede af en mad med mayonnaise
Mad og drikke

Advarsel: Risiko for skimmel i din mayonnaise

billede af voldsom regn på en terrasse
Livsstil

Er du klar til det
næste skybrud?