Forældre tager lån for at give børnegaver
De små ønskebørn skal have lige hvad de peger på. Også selvom mor og far må tage et banklån. Foto: Colourbox
Børn får fødselsgaver for mere end 9.000 kroner i snit om året. Forældre er klar til at tage lån for at give poderne gaver.

Forældre har alle dage ville deres børn det godt.

Det viser sig også ved, at fire ud af 10 voksne er villige til at tage lån for at få råd til at købe en stor fødselsdagsgave til deres børn.

Det viser en stor nordisk undersøgelse laver for Nordea, skriver Politiken.

"Det kommer bag på mig at gaveniveauerne er så høje. Især forældre og bedsteforældre giver ekstreme gaver. Samtidig kan vi se, at mange er parate til at låne penge eller købe på kredit, hvis de ikke har råd til at købe en gave, og det er bekymrende," siger forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen til Politiken.

Det er ifølge børnepsykolog Margrethe Brun Hansen dårlig samvittighed hos forældre og bedsteforældre, der gør, at børnene får så dyre gaver. Men de voksne gør sig selv en bjørnetjeneste.

"Ellers får vi unger, der aldrig har lært, at de nogle gange må spare sammen. Der er jo mange unge, som ikke kan klare deres økonomi selv, fordi de kun kan leve med den dyreste mærkevare," siger hun til avisen.

Undersøgelsen viser dog også, at forældre typisk mener, at en gave bør koste knap 500 kroner, men ofte ender med at give for næsten 800 kroner.

Kilde: pol.dk