En rød bøf hver dag til aftensmad lyder måske lækkert, men er ganske usundt.
Der er nemlig en markant øget risiko for kræft, diabetes og hjertekarsygdomme, hvis man hver dag spiser rødt kød, viser en ny undersøgelse fra Harvard Universitet, skriver Jyllands-Posten.
I alt stiger risikoen for at dø af disse sygdomme med 12 pct. Undersøgelsens resultater bygger på data fra to kostundersøgelser, som fulgte henholdsvis 37.700 mænd og 83.600 kvinder i 28 år.
I løbet af de 28 år døde 23.900 af undersøgelsens deltagere, og det har blandt andet hjulpet forskerne med at konkludere, at den allerfarligste type kød er forarbejdet kød som leverpostej, frosne frikadeller og pølser.
Hvis man indtager forarbejdet kød hver dag, stiger risikoen for at få en dødelig livsstilssygdom med hele 20 pct.
Halvdelen af alle dødsfaldene kunne være undgået, hvis de pågældende mænd og kvinder havde spist mindre end en halv portion rødt kød om dagen.
Forskerne anbefaler derudover, at man erstatter kødet med grøntsager og frugt.
Kilde: epn.dk