Fogh dropper EU-afstemninger i efteråret
Anders Fogh Rasmussen vil ikke bede danskerne om at tage stilling til EU-forbehold til efteråret Nyhedsavisen/Hanne Mette Poulsgaard
Der kommer ingen folkeafstemning om danske EU-forbehold til efteråret, lyder det fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Efter det irske nej til EU-traktaten giver det ingen mening at bede danskerne om at tage stilling til EU-forbehold dette efterår, siger statsminister Anders Fogh Rasmussen til Jyllands-Posten.

- Vi havde oprindelig forbeholdt os, at der kunne blive en EU-diskussion her i efteråret og måske en folkeafstemning. På grund af den irske folkeafstemning er situationen nu så uklar, at det ikke længere er aktuelt, lyder begrundelsen fra Fogh.

Han understreger dog, at han stadig håber på en afstemning om forbeholdene. Men han tør ikke sige, om det vil ske i denne valgperiode.

S: Rigtig beslutning

Socialdemokraternes formand for Europaudvalget, Svend Auken, er begejstret for Anders Fogh Rasmussens beslutning om at droppe en efterårsafstemning.

- Det er en rigtig beslutning. Det giver ikke nogen mening med en afstemning, før man kender Lissabon-traktatens skæbne, siger han til TV 2 News.

Den irske regering har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske efter irernes nej til EU-traktaten.

faktaboks
via Listen To News