Lad være med at forkæl ungerne med riskiks.
Produkterne har et højt indhold af uorganisk arsen. Og forskning viser, at det øger risikoen for hud og lungekræft.
Derfor går Fødevarestyrelsen nu ud og advarer danskere mod, at give deres børn risprodukter som riskiks og rismælk
- Hvis man kigger over et livsforløb og man indtager meget af de her produkter, så risikerer man altså, at man udsætter sig selv for en forøget risiko for kræft, det siger Henrik Dammand Nielsen, kontorchef for Kemi og fødevarekvalitet i Fødevarestyrelsen, til Nyhedsbureauet Newspaq.
Har du lige fodret børnene med et par riskiks skal du dog ikke gå i akut panik.
- Der er jo ikke nogen akut fare ved det her. Der er en langsigtet risiko, hvis man udsætter sig for den her eksponering igennem mange år, siger kontorchefen.
Men man bør alligevel helt droppe brugen af riskiks, lyder det fra styrelsen.
"Vi ved at riskiks gives til børn som et alternativ til slik eller som et nemt mellemmåltid, så derfor kan vi lige så godt melde klart ud og sige 'lad være med det', slår Henrik Dammand Nielsen fast.