SOSU'erne raser: 'Vi bliver tvunget på pension'
'Det kan da ikke være rigtigt, at de skal tvinges på pension', siger næstformand i FOA, Mona Striib om en nylig afsagt i Højesteret, der gør det okay, at smide danskere i pensionsalderen ud af deres a-kasse. Scanpix
Det er et nederlag for den sunde fornuft, at Højesteret i dag har stadfæstet reglen om, at man automatisk meldes ud af a-kassen, når man fylder 65.

Kravet om højere og højere pensionsalder må også give ret til a-kassemedlemskab for de erhvervsaktive over 65.

Det mener Fagforeningen FOA, efter Højesteret i dag har stadfæstet en dom fra Landsretten.

Den betyder, at det er i orden, når danskere bliver smidt ud af deres a-kasse, når de rammer pensionsalderen.

Læs også: Højesteret: Pensionsalder betyder farvel til a-kassen

'Det er uforståeligt'

Og det får FOA op i det røde felt.

- Hvis ambitionen er, at vi alle skal blive længere på arbejdsmarkedet, må rettighederne naturligvis følge med op i årene. Derfor er det helt uforståeligt, at Højesteret anerkender den aldersdiskriminerende lovgivning, siger Mona Striib, næstformand i FOA.

Sagen blev oprindeligt rejst ved domstolene af Ældre Sagen på vegne af et medlem, der ikke kunne forstå, at han ikke kunne fortsætte i sin a-kasse, bare fordi han var fyldt 65.

Han var fortsat erhvervsaktiv, og så ingen grund til at gå på pension.

- Det er et stort nederlag for de ældre, der gerne vil arbejde efter pensionsalderen, siger Bjarne Hastrup, administrernde direktør i Ældre Sagen.

FOA har for tiden omkring 1100 erhvervsaktive medlemmer over 65, som alle er potentielle a-kassemedlemmer.

- Det kan da ikke være rigtigt, at de skal tvinges på pension. Hvis de har lyst og fysik til at fortsætte på arbejdsmarkedet, så må de da have samme rettigheder som alle andre, siger Mona Striib fra FOA.

via Listen To News