FOA-Dennis forudsiger konflikt: ”Det er gået helt i sort”
- Jeg tror ikke selv længere på, at vi kan opnå et aftaleforlig med kommunerne, uden at vi først har været i konflikt, lød budskabet fra Dennis Kristensen ved demonstration i Hillerød. Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Topforhandleren forudsiger konflikt for de kommunalt ansatte.

FOA-formand Dennis Kristensen var lørdag formiddag mødt op på Torvet i Hillerød, hvor der blev afviklet en demonstration i forbindelse med de indtil videre resultatløse overenskomstforhandlinger.

Forbundsformanden valgte ved den nordsjællandske demonstration at gentage sit budskab fra i fredags, hvor han på Facebook skrev et opslag om, at han har opgivet at nå til enighed med de kommunale arbejdsgivere om en ny overenskomst.

Frederiksborg Amts Avis skriver, at topforhandleren sagde følgende til de omkring 300-400 fremmødte på Torvet i Hillerød:

- Jeg tror ikke selv længere på, at vi kan opnå et aftaleforlig med kommunerne, uden at vi først har været i konflikt. Kommunerne har i de seneste dage vist sig at være en forhandlingsmæssig katastrofe. Det er gået helt i sort. Og dermed har kommunerne i det afgørende slutspil spillet sig selv af banen.

Dennis Kristensen forklarede i går, fredag, til Avisen.dk, at han ser muligheder i at indgå et forlig med staten og regionerne - og konflikt udelukkende i kommunerne.

- Der er ingen grund til at ofre sine sparepenge på kommunerne. De er en forhandlingsmæssig katastrofe, siger Dennis Kristensen, der også er næstformand i de kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab, til Avisen.dk.

Læs hele artiklen her: FOA-Dennis: Det er en "katastrofe" med kommunerne - jeg har opgivet dem