FOA: Dagplejere skal have lov at ryge
Der er ingen lovhjemmel til at kræve et helt røgfrit dagplejehjem, men dagplejere må ikke ryge, mens børnene er der. Foto: www.colourbox.com
Det er ikke noget problem, at der bliver røget hos op mod en fjerdedel af de kommunale dagplejere, når de små poder er hentet, mener FOA.

Dagplejere skal fortsat have lov at ryge i deres eget hjem, når de små poder er afhentet.

Det mener fagforeningen FOA, der repræsenterer landets godt 16.500 dagplejere.

"Vi mener, man har fundet en god balance med de lovændringer, der blev gennemført for et par år siden, hvor det blev forbudt at ryge om dagen, når børnene er der og i særligt indrettede legerum," siger Jakob Sølvhøj, formand for Pædagogisk sektor i FOA.

Mens det er strengt forbudt for ansatte og forældre at ryge i en vuggestue eller en børnehave, pulses der løs hos mange dagplejere.

En rundringning, som P4 København har foretaget til syv kommuner i hovedstadsområdet, viser, at der bliver røget hos op mod en fjerdedel af de kommunale dagplejere.

Kræftens Bekæmpelse er bekymret, fordi de sundhedsfarlige stoffer i f.eks. cigaretter hænger i møbler og støv.

Derfor kræver foreningen, at rygning helt forbydes i dagplejen. Men det krav kan FOA ikke tilslutte sig.

"Myndigheden må hele tiden vurdere, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt, at der ryges i dagplejernes hjem. Min oplevelse er bare, at de seneste lovændringer har skabt ro om problemet. Vi får i hvert fald ingen henvendelser om det," siger Jakob Sølvhøj.