FN sender humanitær mission til Syrien
Ifølge flere menneskerettighedsgrupper er omkring 2.000 mennesker blevet dræbt og tusinder arresteret siden protesterne mod den syriske regering startede i marts måned. Arkiv Foto: AP, POLFOTO
På lørdag sender FN observatører til Syrien for at vurdere situationen i landet efter de voldelige overgreb på demonstranter i Damaskus.

Ifølge flere menneskerettighedsgrupper er omkring 2.000 mennesker blevet dræbt og tusinder arresteret siden marts måned, hvor syriens sikkerhedsstyrker, herunder kampvogne, kamphelikoptere og snigskytter, har slået hårdt ned på demonstranter i landet.

FN har tidligere forgæves forsøgt i flere uger at få humanitære observatører til Syrien, men nu ser det endelig ud til at missionen kan lykkes bekræfter FNs chef for Humanitære Anliggender Valerie Amos, skriver BBC

"Vi har fået garanti for, at vi vil få fuld adgang til landet, og at vi kan bevæges frit, hvor vi har lyst," siger Valerie Amos til BBC.

Hun tilføjer også, at holdet, der er arrangeret af FN's Kontor for Koordinering af Humanitære Anliggender (OCHA), vil koncentrere sig om de steder, hvor der har været rapporter om kampe.

Aftalen med den syriske regering kommer efter, at FNs generalsekretær Ban Ki-moon i onsdags var i telefonisk kontakt med præsident Assad.

Tidligere opfordrede USA og flere store EU-nationer syriens præsident til at træde tilbage, men det har den syriske leder afvist.

Kilde: BBC