FN: Iran er tæt på at have atomvåben

FN's atomenergiagentur, IAEA, står bag en rapport, der konkluderer, at Iran snart kan være en atommagt.
Iran arbejder forsat på at bygge atomvåben, konkluderer FN-rapport.
Iran arbejder forsat på at bygge atomvåben, konkluderer FN-rapport. Foto: National Nuclear Security Administration / Nevada Site Office

Iran kan snart blive en atommagt.

Det er konklusionen i en rapport udfærdiget af FN's atomenergiagentur, IAEA, som onsdag præsenteres for FN's sikkerhedsråd. Det skriver The Independent.

Ifølge unavngivne diplomater indeholder rapporten betydelige og overbevisende beviser for, at Iran arbejder for at bygge atomvåben, mens de samtidigt vildleder FN's kontrollører, som holder øje med udviklingen, efter at Irans planer om atomvåben officielt blev opgivet i 2003.

"Der er ingen rygende pistol i rapporten, men en gradvis og sigende ophobning af beviser på planerne," siger en analytiker fra en vestlig regering til The Independent.

Og det manglende håndfaste bevis betyder, at rapporten sandsynligvis ikke vil afføde nye sanktioner. Det oplyser en højtstående FN-kilde til The independent.

"De sanktioner, vi allerede har indført, dækkede alt, der har med atomprogrammet og det udvidede militærindustrielle system i Iran at gøre, og at gå videre med en ny resolution vil dybest set betyde en begrænsning af deres olie- og gassektor, hvilket nok vil være mere, end hvad Rusland og Kina kan acceptere," siger kilden.

Kilde: The Independent

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.