Flykaos i Kastrup efter it-nedbrud
Flyene letter stadig fra kastrup Lufthavn, men et it-nedbrud giver overarbejde for lufthavnens personale. Foto: Colourbox
Et større it-nedbrud giver problemer for flytrafikken i Københavns Lufthavn.

IT-systemet i lufthavnen snupper sig en middagslur, så der er sorte tavler for de mange rejsende, der netop nu, prøver at komme til Mallorca, Mauritius, Mongoliet og alle mulige andre steder. Det oplyser Lufthavnen på sin hjemmeside.

Det betyder, at de rejsende må slå ørerne ud og lytte efter højtalersystemet lige som i gamle dage, mens servicepersonalet svarer på spørgsmål og dirigerer.

I lufthavnen håber man at klare situationen uden større forsinkelser, selvom der lige nu ikke er overblik over, hvor meget nedbruddet påvirker flytrafikken.

"Det er svært at sige, når it-systemet ikke kører 100 pct, men vi håber på, at vi kan minimere mængden af forsinkelser," siger Søren Hedegaard, der er pressechef i Københavns Lufthavn.

Lige nu er alt disponibelt personale indkaldt til at gelejde passagererne til de rigtige gates.

I kontroltårnet, der sørger for, at flyene letter og lander, ånder alt fred og ingen fare. Her kører både radar og it-system. Til gengæld er der sved på panden hos det personale, der skal planlægge, hvor flyene skal parkere. De er nemlig også uden it-system.

It nedbruddet ramte lufthavnen kl. cirka 14, og lige nu forventer Søren Hedegaard, at systemet er oppe at køre senest 16.30.

Nedbruddet skyldes et rutinetjek, der blev foretaget i nat. Her opstod en fejl, der altså slog igennem først på eftermiddagen.