Fly-konkurs koster provinsjob
I Aarhus har man måttet afskedige 12-13 procent af medarbejderne, efter Cimber gik konkurs tidligere i år. Foto: Colourbox
I flere provinslufthavne er antallet af passagerer mere end halveret i sommer efter Cimber Sterlings fallit.

Fem store jyske lufthavne er ramt hårdt af krakket i flyselskabet Cimber Sterling. Passagererne er nærmest flygtet fra indenrigstrafikken de seneste tre måneder, skriver dagbladet Børsen mandag.

I Aarhus Lufthavn ved Tirstrup er SAS i dag eneste operatør på ruten til København. De seneste tre måneder har der været næsten 40 procent færre passagerer på indenrigsflyvningerne.

Lufthavnens direktør, Ole Paaske, oplyser, at man efter Cimber-konkursen har måttet afskedige 12-13 procent af medarbejderne.

- Vi har også gennemført en række andre stramninger på omkostningssiden, så det har gjort ondt. Det betyder også, at vi ikke kan levere de økonomiske resultater, vi havde håbet på i 2012, siger han til Børsen.

De øvrige berørte lufthavne er Aalborg, Karup, Sønderborg og Billund. Sidstnævnte lufthavn mistede al indenrigstrafik med Cimber Sterlings farvel, men 13. august genåbner SAS ruten fra Billund til København.

Adm. direktør Kjeld Zacho Jørgensen er imidlertid så ikke bekymret som konkurrenterne. Indenrigstrafikken fra Billund udgør kun fem procent af den samlede flytrafik i landets næststørste lufthavn.

Ifølge rejsemagasinet check-in.dk er op mod hver anden passager forsvundet fra indenrigsruten mellem Aarhus og København efter Cimbers farvel.

På nogle forbindelser er der kommet nye flyselskaber ind, men med færre fly. Det har betydet mindre konkurrence, højere priser og passagerer, som hellere vil køre til København med tog eller bil. Der er nu kun fire daglige afgange på ruten.

- Udfordringen er manglende frekvenser om eftermiddagen hjem fra København, hvilket koster lidt i forhold til de alternative transportmidler, siger lufthavnsdirektør Ole Paaske til check-in.dk.