FLSmidth ser gryende opsving trods tilbagegang
Ingeniørkoncernen FLSmidths aktier stiger markant oven på præsentationen af et nyt regnskab og en større strukturændring. Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Det er gået tilbage på de fleste poster for FLSmidth, der dog tror på, at fremtiden bliver stadigt lysere.

Danske FLSmidth, der leverer udstyr og service til mine- og cementindustrien, måtte notere sig en tilbagegang på de fleste poster i de tre første måneder af 2018.

Selskabet er dog optimistisk efter kvartalet, hvor valutaudsving har været en stor udfordring.

- Mineindustrien er i begyndelsen af et opsving. Og det, at vi har vundet vores første store mineordre siden 2015, ser vi som en blandt flere indikatorer på en stigende investeringslyst i mineindustrien, skriver administrerende direktør Thomas Schulz i regnskabet.

Omsætningen i første kvartal, der dækker januar til marts, faldt med lidt over 100 millioner kroner til 4,2 milliarder kroner. Nettoresultatet faldt i samme periode med små 30 millioner kroner til 136 millioner kroner.

FLSmidth skriver i regnskabet, at omsætningen steg med tre procent, hvis man fraregner valutaeffekter.

Mens også ordreindgangen og ordrebogen gik tilbage, har FLSmidth positive ord til udviklingen i selskabets største division, der dækker over salg mineindustrien.

- Genrejsningen af investeringer i mineindustrien fortsatte med at materialisere sig i første kvartal. Aktivitetsniveauet steg i andet halvår 2017, og mængden af henvendelser var fortsat høj i første kvartal, skriver FLSmidth.

Ordreindtaget i divisionen steg da også med 50 procent i første kvartal, der er båret af en stor ordre på mere end 600 millioner kroner til en kobbermine i Kazaksthan.

For FLSmidths andet store forretningsområde, cementfabrikker, var udviklingen mere blandet. Markedet fra stabilt, men desværre på et lavt niveau.

I forbindelse med regnskabet præsenterede FLSmidth en stor strukturændring, der halverer antallet af divisioner til to og skal digitalisere selskabet.

Aktierne i FLSmidth stiger med 6,4 procent oven på regnskabet.

/ritzau/