Flertal vil finde ekstra plads i fængslerne
Justitsminister Morten Bødskov er glad for, at et bredt flertal vil finde plads i fængslerne Foto: Jens Dreisling / POLFOTO
Et bredt flertal i Folketinget vil finde en løsning på landets overfyldte fængsler.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative er blevet enige om at løse problemet med landets overfyldte fængsler.

Problemet med fyldte fængsler er blevet et stigende problem i de senere år, så partierne er blevet enige om at starte et udredningsarbejde, der skal frigøre kapacitet i de danske fængsler.

Blandt mulighederne, der skal gennemgås, er blandt andet muligheden for, at udlændinge kan afsone straffe i deres respektive hjemlande. Det skal også undersøges, hvordan der sikres en bedre resocialisering af løsladte fanger og en bedre forebyggelse af kriminalitet generelt.

Justitsminister Morten Bødskov (S) er meget tilfreds med aftalen.

Jeg er meget tilfreds med, at der er bred enighed blandt Folketingets partier om, at vi skal arbejde for at finde en langtidsholdbar løsning. Der findes ingen snuptagsløsninger, og situationen kræver derfor, at vi nu tager os tid til at analysere grundigt, hvordan vi skaber de bedst mulige rammer for kriminalforsorgen fremover," siger han.

Indtil partierne i løbet af 2012 kan blive enige om de fremtidige økonomiske rammer for kriminalforsorgen, er partierne blevet enige om at tildele området ekstra midler næste år, så fængslerne kan klare kapacitetssituationen.