Flere penge til drenge efter voldtægsløgn
Tre drenge på 15, 16 og 17 oplevede at være fængslet for gruppevoldtægt af en 15-årig pige i over et år. Nu får de forhøjet erstatning. Foto: Colourbox
Efter at have siddet fængslet i over et år for en opdigtet voldtægt, får tre unge mænd nu fordoblet deres erstatning.

Tre unge mænd får nu udbetalt mellem en halv og trekvart million hver, efter at have været fængslet i over et år for en opdigtet voldtægt.

Retten i Kolding valgte i dag at forhøje erstatningen til de unge mænd, der var 15, 16 og 17 år, da de blev anholdt for en voldtægt på Fredericia Banegård i 2008.

Forhøjelserne lyder på 120.000 kroner, 200.000 kroner og 300.000 kroner oven i de erstatninger på mellem 300.000 og 400.000 kroner, som drengene allerede har fået.

Deres advokat, Mette Grith Stage, forklarer, hvorfor retten har valgt at sætte forhøje erstatningerne.

"Drengene har været sigtet for noget meget groft, nemlig gruppevoldtægt, de var meget unge, da de blev revet ud af deres hverdag og frihedsberøvet, og endelig har de været udsat for et justitsmord, da de i første omgang blev dømt i landsretten," siger hun.

Sagen har været et mareridt for hendes klienter, der sad uretmæssigt fængslet, indtil den 15-årige pige, som de var anklaget for at have voldtaget på et banegårdstoilet, indrømmede, at drengene ikke havde forgrebet sig på hende.

"Den 15-årige dreng blev vækket midt om natten af fire politibetjente og hevet ud af sengen. Han anede ikke, hvad der foregik. Og det samme med de to andre. De har været udsat for ydmygelsen og magtesløsheden vil at blive anklaget for noget, som de ikke var skyldige i. Det har været meget hårdt for dem," siger Mette Grith Stage.

Erstatningerne er lidt mindre end forsvaret havde krævet, men lidt højere, end anklagemyndigheden har tildelt drengene.

"Jeg synes, at retten i Kolding har sat en fornuftig pris på et justitsmord," siger Mette Grith Stage.