Flere elever skal have penge til udlandsture
Det skal være muligt for blandt andet gymnasieelever at tage taxameterpenge med sig til udlandet. Foto: www.colourbox.com
Danmark har brug for internationalisering, og derfor skal flere helt unge læse i udlandet. Undervisningsministeren vil afsætte penge.

Tag til London eller Stockholm og gennemfør din uddannelse - og få din skoles penge med.

Sådan lyder tilbuddet allerede nu for universitetsstuderende, men det skal til at gælde alle elever på ungdomsuddannelser, mener undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V).

Han vil derfor til efteråret fremsætte et forslag om, at eleverne skal have deres skoles taxameterpenge med sig på udveksling, skriver Jyllands-Posten.

Taxameterpengene er den bonus, der normalt bliver betalt til et uddannelsessted, når en elev er bestået.

"Jeg håber, det vil give de unge en større tilskyndelse til at tage ud, for et land som Danmark har brug for at være så internationaliseret som overhovedet muligt," siger undervisningsministeren.

Selvom tiltaget vil koste flere penge, kalder formand i Gymnasiernes Rektorforening, Jens Boe Nielsen, det for "en god idé".

Både regeringens støttepartier og oppositionen er også positive.

I dag kan elever på ungdomsuddannelserne højst tage omtrent 10.000 kroner med sig. Hvis forslaget går igennem, vil det beløb stige til op mod 50.000.

Kilde: Jyllands-Posten