Orkanen Nate mister pusten over USA
Orkanen Nate er søndag morgen dansk tid gået i land for anden gang i USA, som en kategori 1 orkan. Det oplyser Det Nationale Orkancenter ifølge CNN. (Foto: Foto: Ho/AFP)
Orkanen Nate har ramt USA og er gået i land på det amerikanske fastland for anden gang.

Orkansæsonen fortsætter med at præge USA, hvor den fjerde store orkan har ramt landet på under to måneder.

Der er tale om orkanen Nate, der søndag morgen dansk tid gik i land på det amerikanske fastland. Det gjorde den som en kategori 1-orkan.

Men efter få timer har den mistet pusten. Derfor er den blevet nedgraderet til en tropisk storm. Det oplyser USA's nationale orkancenter, NHC.

Inden orkanen nåede det sydlige USA havde den dræbt mindst 30 personer i Mellemamerika og lukket store dele af olie- og gasproduktionen ned.

Lørdag gik Nate for første gang i land i USA ved udmundingen til floden Mississippi i delstaten Louisiana. Også på det tidspunkt var det en kategori 1-orkan.

Forinden blev der erklæret undtagelsestilstand i Louisiana, Mississippi, Alabama samt flere steder i Florida.

Siden er Nate fortsat med at samle styrke ved at bevæge sig nordpå op langs Den Mexicanske Golf.

Og søndag var det Biloxi i delstaten Mississippi, der blev ramt af Nate. Det er første gang siden orkanen Katrina i 2005, at en orkan er gået direkte i land i delstaten.

Nate kommer efter de tre voldsomme storme: Harvey, Irma og Maria, der alle har ramt Mellemamerika og det sydlige USA.

Orkanen Irma var den mest voldsomme og nåede op på en kategori 5, der er den mest voldsomme kategori, en orkan kan komme op i.

/ritzau/
via Listen To News