Fire mænd og en kvinde sigtet for 174 indbrud
Bande anklages blandt andet for indbrud i villaer i Jylland og for rambuktyveri mod smykkeforretning. Foto: Colourbox
Stor sag om bande på fem, der anklages for organiserede indbrud kommer nu for retten i Herning.

Rundt om i villaer i Jylland begik fem personer starten af 2011 i alt 174 systematiserede indbrud, hvor de var på rov efter smykker, computere og andre værdigenstande.

Sådan lyder anklagen fra Midt- og Vestjyllands Politi, som nu har rejst tiltale mod fire mænd og en kvinde med serbisk baggrund, der er i alderen fra 37 til 57 år.

"Meget tyder på, at vi her har at gøre med en forhærdet bande, som er kommet til landet for at stjæle," bekræfter vicedirektør Kåre Skjæveland overfor Newspaq.

Under tyvetogterne fungerede en mand på 57 år typisk som chauffør og vagt, mens to andre mænd begik indbruddene i byer som Aulum, Give, Hampen, Holstebro, Ikast, Kjellerup, Ry, Silkeborg, Sunds og Videbæk

"Kvinden og den ene af mændene er et kærestepar, og det er dem, der efter vores opfattelse har haft en mere tilbagetrukket, men dog bestemmende rolle, hvor de modtaget de koster der blev stjålet og har afsat dem," oplyser anklager i sagen, Jens Severinsen.

Kæresteparret tog til blandt andet til Tyskland flere med stjålne guldsmykker og fået mindst 100.000 euro ud af det per gang.

Derudover er nogle af de fem anklaget for at stå bag et rambuktyveri i Herning i april 2010. Under kuppet mod smykkebutikken Koral Guld & Sølv slap tyvene væk med smykker for næsten to millioner kroner.

"De fem tiltalte nægter sig hovedsaglig uskyldige i alle anklager med få undtagelser," melder Jens Severinsen.

En af dem er dansk statsborger, mens fire ikke har dansk pas. Anklagemyndigheden er ved at tage stilling til, om man vil kræve de fire udvist, hvis de findes skyldige.

Retten i Herning skal behandle sagen over otte dage i januar og februar.