Trods rygeforbud: Dødssyge Carsten fik smøg og hvidvin på hospitals altan

Normalt må man ikke ryge på landets hospitaler. Men der er er nogle ting, der er vigtigere end regler. (Foto: Foto: Aarhus Universitetshospital)

Normalt må man ikke ryge på landets hospitaler. Men der er er nogle ting, der er vigtigere end regler.

Da Carsten Flemming Hansen i dag sov stille ind, havde han fået sit sidste ønske opfyldt. 

Et ønske der faktisk krævede, at personalet på Aarhus Universitetshospital brød reglerne.

Han ville nemlig gerne have sig en Grøn LA-cigaret og et glas hvidvin. 

Og selvom man normalt ikke må ryge på landets hospitaler, mente de ansatte altså, at der er nogle ting, som er vigtigere end regler. For eksempel en værdig afsked. 

- Det var den afslutning, han havde ønsket sig. Det ville gå stærkt, det vidste vi. Der var ikke tid til at tænke. Det var bare med at handle, siger Inge Pia Christensen, sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital til tv2.dk.

"Sygeplejerskerne på Karkirurgisk Sengeafsnit og familien var enige om, at i denne situation var Carsten Hansens ønsker vigtigere end behandling, forebyggelse og rygeregler," skrev Aarhus Universitets Hospital, da de lagde historien og billedet af Carsten på Facebook fredag aften.

"Derfor blev Carsten Hansen blev kørt ud på en altan, hvor han sammen med familien kunne nyde cigaretten, det kølige glas - og en smuk solnedgang," skriver hospitalet. 

Få dage forinden var han blevet indlagt med en udposning på pulsåren i maven, som var bristet; og da han i forvejen var for syg til at blive opereret, ville det være et spørgsmål om få timer eller dage, før han ville dø af den indre blødning, skriver Aarhus Universitets Hospital.