Fem sparetips til billigere elektronik

Dit liv
Hvad skal du gå efter, og hvordan holder du prisen i bund på ny elektronik? (Foto: Foto: /free)

Unødig lagerplads og internetforbindelser er med til at sende prisen i vejret. Se hvordan du sparer tusindvis af kroner på elektronik.

Det koster at være med på gadget-moden. Men det kan faktisk lade sig gøre at skifte til en ny tablet, smartphone eller fladskærm uden at vælte budgettet.

Den uafhængige, amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports har netop lanceret deres årlige Buying Guide 2016 med anmeldelser af de bedste og værste produkter på markedet.

Og her er der også tips til, hvordan du holder prisen nede på for eksempel en ny tablet.

1) Spar 1000 kroner og vælg tablet uden simkort:

Ifølge Consumer Reports kan man med fordel vælge en tablet uden mobildata, da disse modeller altid er billigere. Det kræver selvfølgelig, at man kan nøjes med sin wifi-forbindelse derhjemme og ikke har behov for at have internet på farten.

Hos Forbrugerrådet Tænk foreslår den testansvarlige Mikkel William Nielsen, at du i stedet bruger din mobiltelefons internetforbindelse.

- På farten kan du skabe et såkaldt hotspot, hvor du trådløst deler din telefons dataforbindelse med din wifi-tablet. På den måde sparer du de tusind kroner, som det koster ekstra at få mobildata på en iPad, siger Mikkel William Nielsen.

2) Undgå at betale ekstra for mere end 4 GB hukommelse (ram) på en computer:

Du kan sagtens nøjes med 4 GB hukommelse på en computer, hvis du ikke skal redigere video og har mange programmer åbne samtidig. Ekstra hukommelse kan ofte koste op til 1000 kroner ekstra at få installeret.

- Det afhænger selvfølgelig af, hvordan du bruger din computer. Hvis du spiller mange spil på din computer, kan det være rart at have den ekstra muskelkraft, men for mange andre er det måske ikke værd at bruge ekstra penge på, siger Mikkel William Nielsen.

3) Undgå at betale ekstra for en internetforbindelse i din fladskærm:

Et fjernsyn med internetforbindelse er nærmest blevet standard, når vi skiftet husaltret ud, men ifølge Consumer Reports, er det ofte ikke værd at betale ekstra for et tv på grund af dets smart tv-funktioner.

I stedet bør man købe en streaming-boks, som giver adgang til Netflix, Viaplay, HBO og andre indholdstjenester.

- De fleste af os har alligevel en smartphone, så vi er ikke længere afhængige af, at vores fjernsyn har de rigtige funktioner eller bestemt styresystemer. Ofte er mobiltelefonen og en streamingboks som for eksempel Google Chromecast til få hundrede kroner nok til at gøre vores fjernsyn "smart", siger Mikkel William Nielsen.

Besparelserne på fladskærme i Danmark er ofte størst i løbet af efteråret og vinteren, så køber du også på det rigtige tidspunkt, kan du spare måske 50 procent på din fladskærm.


FAKTA: Andre gode råd:

- Vælg forrige års model, når du skal købe elektronik:

Ofte klarer forrige års modeller sig stadig godt i test og er til gengæld faldet betragteligt i pris. For eksempel kan du spare 2000 kroner på at vælge testvinderen Samsung Galaxy S5 frem for den nye Galaxy S6.

- Sæt dine gamle produkter til salg:

Den har måske fået nogle ridser her og der, men din gamle telefon eller tablet kan stadig være penge værd brugt.

Kilder: Consumer Reports, Forbrugerrådet Tænk

/ritzau/FOKUS
Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald