Fem anholdte aktivister i Østerild
Politiet har anholdt fem aktivister i Østerild. Foto: Polfoto, René Schütze
Politiet har anholdt fem personer efter morgenen aktion i plantagen. De vil nu blive frihedsberøvet de næste seks timer.

I morges klokken fem gik politiet og fem skovningsmaskiner fra Naturstyrelsen i gang med at fælde de første træer i Østerild Klitplantage.

Nogen af de demonstranter, som i den seneste uge har forhindret fældningen, forsøgte at lægge sig foran maskinerne.

Fem aktivister er blevet anholdt, fordi de ikke ville respektere sikkerhedsindhegningen omkring skovningsområdet.

"De anholdte bliver kørt til politistationen i Thisted, hvor de vil blive afhørt. Så vil de blive frihedsberøvet i seks timer for at sikre, at de ikke går ud og laver det samme igen," siger Ralf Larsen, chef for politiet i Thy, til Newspaq.

Området er blevet inddelt i ni sektorer af Naturstyrelsen og politiet. De fortsætter fra den ene sektor til den næste. Sektorerne bliver gennemsøgt for demonstranter og indhegnet med politistrimmel.

Hvis folk trodser forbuddet, bliver de anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

"Der har ikke været nogen fysisk konfrontation med demonstranter, det er primært passiv modstand. Det, håber vi, fortsætter resten af dagen," fortæller Ralf Larsen.

Politiet og Naturstyrelses skovningsmaskiner fortsætter i plantagen resten af dagen. Man satser på at være færdig med fældningen af de 12 hektarer skov, når fredagen er omme.