Fejl på fejl gav brud på vandrør
Dele af Nørrebrogade vil være afspærret hele weekenden, mens de beskadigede vandrør bliver repareret. Foto: Morten Olsen
Kombinationen af en teknisk fejl og betjeningsfejl førte til gårsdagens ledningsbrud i København, oplyser Københavns Energi.

En uheldig kombination af en teknisk fejl og en betjeningsfejl var årsag til, at vandledninger i går sprang flere steder i København.

Det fastslår Københavns Energi nu.

Vandrør syv forskellige steder i byen sprang læk, og cirka 2.000 københavnere var uden vand fredag morgen.

En teknisk fejl på den computer, der styrer vandtrykket i ledningerne, var årsagen til, at vandtrykket natten til fredag steg. Uheldigvis skete der samtidig en betjeningsfejl, da overvågningsmandskabet opdagede, at computerstyringen var fejlbehæftet, skriver Københavns Energi i en pressemeddelelse.

Alle københavnere havde fredag eftermiddag klokken 15.00 igen vand i hanerne. Også trafikforholdene er igen normale bortset fra Nørrebrogade, der formentlig vil være spærret hele weekenden, mens skader på vejen udbedres. Gaden er dog farbar for cyklister.

Per Tenstrand, driftschef i Københavns Energi, beklager, at flere tusinde københavnere i går måtte undvære vandet.

Københavns Energi vil nu se på, hvordan man kan hindre en lignende fejl i at opstå i fremtiden.

Samtidig bliver der for en sikkerhed skyld taget supplerende vandprøver af drikkevandet, siger Per Tenstrand.

"Når der har været ledningsbrud, er der øget risiko for, at urenheder kan være trængt ind i rørsystemet. Derfor har vi taget ekstra vandprøver, udover de mange prøver, som vi tager hver dag i København."