Fed og færdig - niks: Filmdarling fylder 40
Reese Witherspoon føler sig mere ovenpå i sine forestående 40'er end dengang i sine 20'ere. Foto: Evan Agostini/EVAN AGOSTINI/INVISION/AP
Skuespillerinden Reese Witherspoon rammer det skarpe hjørne til marts, men føler sig mere på toppen i dag, end hun gjorde i 20'erne.

Ikke 40, fed og færdig, men derimod fyrre, frisk og frejdig. Sådan går Reese Witherspoon mod det kommende skarpe hjørne, hun runder den 22. marts i år.

Faktisk føler skuespillerinden sig sprødere end nogensinde med både fuld fart på familielivet og også sin forrygende filmkarriere, fortæller hun i den kommende februarudgave af modemagasinet Harper's Bazaar.

- Jeg er meget mere åben nu - i mine 20"ere var jeg bange for alting. Jeg vidste ikke, hvor min karriere gik hen. Jeg vidste ikke, om folk brød sig om mine film, og jeg havde svært ved at snakke med andre mennesker, erkender den i dag Oscar-vindende "Walk the Line"-stjerne.

- Jeg var 25 år, da "Blondinens hævn" udkom, 26 med "Sweet Home Alabama" og 29 år med "Walk the Line", og jeg var så angstfyldt.

- I dag føler jeg mig som en forandret person. Det er fantastisk at blive ældre - man står ved, hvem man er og siger, hvad man mener, fastslår Witherspoon i interviewet.

Derfor kryber skuespillerinden ikke ind under dynen med en bøtte is og begræder sin fremskredne alder.

- Der bliver en stor fest hjemme i Nashville med familie, venner, livemusik, god mad og børnene, røber filmstjernen kortfattet om den forestående festivitas.

Witherspoon er mor til 12-årige Deacon og 16-årige Ava, som hun fik under ægteskabet med Hollywood-skuespilleren Ryan Phillippe, mens hun har en treårig søn med sin nuværende managermand, Jim Toth.

/ritzau/FOKUS