FCK op på førstepladsen
FC Københavns Pape Pate Diouf kommer foran både forsvarer og målmand og bringer FC Købvenhavn foran 1-0. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Sidste års mestre er tilbage, hvor vi kender dem efter målfest i Køge.

FC København spillede sig som ventet tilbage på førstepladsen i Superligaen efter den har været lånt ud til Horsens i de første tre runder af årets turnering.

Men da Horsens i går spillede 2-2 med AaB, så var vejen banet for FC København, der med en 4-2-sejr spillede sig tilbage på den førsteplads, klubben havde næsten hele sidste sæson.

Køge bed ellers godt fra sig og fik udlignet en tidlig FCK-føring til 1-1 lige efter pausen, men så slog københavnerne turboen til og bragte sig foran både 2-1 og 3-1, inden Køges Tobias Thomsen fik reduceret til 3-2.

I de døende sekunder satte Claudemir det hele på plads med en scoring til 4-2.

Undervejs tillod Dame N' Doye sig oven i købet at brænde et straffespark.

De første tre københavnske mål stod Pape Pate Diouf, Cesar Santin og Morten Nordstrand for i nævnte rækkefølge.

I dagens tidlige kamp vandt FC Midtjylland 2-1 hjemme over Lyngby. De samme cifre blev det, da FC Nordsjælland hjemme slog Silkeborg.

Med dagens resultater er FC København sikker på, at være nummer et til næste runde med 10, mens OB kan spille sig op på en delt andenplads med Horsens og AaB, hvis fynboerne slår Brøndby i dagens sene kamp.