FCK kørt over af tjekkisk kontramaskine
FCK's Dame N'Doye snubler meget symbolsk i nærkamp med Plzens Cisovsky. Foto: Thomas Sjørup / POLFOTO
FC København har gjort det svært for sig selv med et nederlag på 3-1 hjemme mod tjekkiske Plzen.

Tjekkiske Plzen gav FC København en ordentlig lektion i kontrafodbold, da de slog Københavnerne 3-1 i Parken og gjorde det mere end svært for de danske mestre at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet.

FCK satte sig ellers på kampen fra start og pressede tjekkiske Plzen i bund. Københavnerne var på forhånd blevet advaret om de tjekkiske kontraangreb, og københavnerne var da også gode til at komme med tilbage. Og i første halvleg blev tjekkerne kun farlige, da Pierre Bengtsson lavede en harsaderet tilbagelægning til Johan Wiland efter syv minutter, hvor en tjekkisk spiller var lige ved at få prikket bolden forbi en årvågen Wiland.

I den anden ende var Claudemir tæt på, på en god flugter, der gik tæt forbi mål, mens Dame N'Doye brændte en stor chance.

I anden halvleg var det et mere ukoncentreret FCK-mandskab, der kom på banen. Forsvaret dinglede, da et hovedstød dybt ind i FCK's midterforsvar endte med, at Sølvi Ottesen skubbede bolden i eget net i en situation, hvor han var hårdt presset af tjekkernes Kolar.

Få minutter efter kom der fut i tjekkernes kontramaskine, og hvor FCK tidligere var gode til at dæmme op for kontraangrebene, så så de mere gumpetunge ud i denne situation, hvor Pilar pludselig stod fri på kanten af Københavnernes felt og fladt kunne sparke bolden ind bag Johan Wiland.

Midtvejs i halvlegen kunne den uheldige selvmålsskytte, Sølvi Ottesen, reducere den tjekkiske føring efter et hjørnespark. Men det blev kun et kortvarigt håb om uafgjort, for tjekkernes Fillo sænkede FCK med at brag af et skud efter endnu et godt kontraangreb, hvor Pierre Bengtsson havde svært ved at følge med den tjekkiske indskifter.

Dermed blev det til 3-1 til Plzen, der kan snuppe sig en velfortjent skål, mens FCK'erne må vågne med meget grimme tømmermænd i morgen.