FCK favoritter inden CL-dyst
FCK møder i aften de tjekkiske mestre i en direkte dyst over to kampe om pladsen i gruppespillet. Foto: Jesper Rautell Balle, Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0, Wikimedia Commons.
FCK er favoritter til at gå videre, ifølge sportsdirektør Carsten V. Jensen.

FC København kan i aften komme lidt tættere på de mange millioner, der venter, hvis man som klubhold når i Champions League-gruppespillet.

Og FCK er favoritter, mener holdets sportsdirektør, Carsten V. Jensen.

"De har jo lige slået Rosenborg ud, som vi selv havde vanskeligt ved at slå sidste år, og det har de gjort pænt overbevisende med samlet 4-2, så det er et hold, som vi skal have respekt for, men det er samtidig et hold, hvor vi har rigtig gode muligheder, og jeg ser også os selv som favoritter," siger han til bold.dk.

Viktoria Plzen vandt blandt andet 1-0 i Norge, hvilket var Rosenborgs blot tredje nederlag på hjemmebane i Champions League-sammenhæng siden 2007. Hidtil havde kun Chelsea og Schalke 04, formået at vinde i Norge.

De tjekkiske mestre kommer dog til København i en noget svækket udgave, da både topscoreren Marek Bakos, og midtbaneslideren Petr Jiracek har karantæne.

Det er ligeledes holdets reserve-keeper, der tager pladsen i målet, da det normale førstevalg er skadet.

Det får dog ikke den store indflydelse, ifølge FCK-træner Roland Nilsson:

"Når de ikke har deres normale spillere til rådighed, så vil reserverne som regel gerne bevise, at de bør spille fast," siger Roland Nilsson til sporten.dk.
"Så bare fordi de mangler et par spillere, så vil de stadig arbejde hårdt.", slutter han.

Der er kick-off 20.45