Politi kaster tåregas og anholder otte ved FCK-kamp
Politiet var talstærkt til stede omkring Parken i forbindelse med kampen mellem FCK og Malmø FF torsdag aften. Efter kampen angreb maskerede FCK-fans politiet med kasteskyts. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)
Fodboldfans gik torsdag til angreb på politiet. Otte er anholdt, og fem betjente er sendt på skadestuen.

Otte personer er torsdag aften blevet anholdt i forbindelse med uroligheder før og efter en Europa League-kamp mellem FC København og Malmø FF.

Det skete, da fans fra begge hold gik til angreb på politiet.

- Vi har i løbet af aktionen anholdt otte personer, hvoraf fire er løsladt på nuværende tidspunkt, og de fire andre sagsbehandles for nuværende, siger vicepolitiinspektør Lars Karlsen fra Københavns Politi ved midnat natten til fredag.

Både FCK-fans og Malmø FF-fans blev ifølge politiet anholdt.

Fem politibetjente kom til skade under urolighederne og er blevet tilset på skadestuen. Ingen er kommet alvorligt til skade.

Før kampen var det ifølge politiet en gruppe Malmø FF-fans, som gik til angreb på ordensmagten.

De maskerede personer kastede kanonslag, flasker, sten og cykler efter politifolkene, som svarede igen med en tåregasgranat.

- De trak også stavene, og hunde blev brugt defensivt til afspærring. Nogle sparkede så ud efter dem og blev bidt, fortæller Lars Karlsen.

Efter kampen kastede en gruppe FCK-fans sig over politiet i Fælledparken.

Tilhængerne ville hen til nogle Malmø FF-fans og gik til angreb på politiet, da det stillede sig i vejen, fortæller vicepolitiinspektøren.

Omkring midnat er der ifølge vicepolitiinspektøren ro i byen.

Malmø FF vandt kampen 1-0, men begge hold går videre til 16.-delsfinalerne i Europa League.

/ritzau/

via Listen To News