FCK-direktør: Efterårssæson årsag til fyring
Det var en dårlig sæson i efteråret og uoverensstemmelser mellem træner Roland Nilsson og ledelsen, der fik træneren fyret. Foto: Jens Dresling/POLFOTO / POLFOTO
Roland Nilsson er fyret med øjeblikkelig virkning som træner for FC København. De første seks måneder er årsagen, siger direktøren.

Det var en evaluering af de første seks måneder hos de danske mestre, der ledte til øjeblikkelig fyring af træner Roland Nilsson.

Det oplyser FC Københavns direktør i en pressemeddelelse. Som en konsekvens af fyringen slår FCK stillingerne som sportsdirektør og cheftræner sammen, så Carsten V. Jensen skal klare begge poster.

"Vi har ønsket at bringe ledelsen tættere på truppen og truppen tættere på ledelsen. Derfor viste der sig hurtigt en tegning til denne logiske beslutning; nemlig at lade Carsten V. Jensen overtage den tidligere cheftræner Roland Nilssons ansvar for træning og kamp sideløbende med sine nuværende opgaver som sportsdirektør," siger administrerende direktør i FC København, Anders Hørsholt.

Samtidig får assistent Johan Lange et større ansvar som træner i FC København. Med snart 20 års erfaring i FC København som spiller, træner og sportsdirektør og Johan Langes viden om klubbens grundlæggende principper og daglige processer har vi fundet den konstellation, der bedst kan videreudvikle FC København, siger direktøren.

"Vi må erkende, at der i et nyt partnerskab altid er nogle ubekendte faktorer, som man ikke på forhånd er herre over. Vi må konstatere, at der i dette tilfælde ikke var enighed mellem FC København og Roland Nilsson om, hvordan holdet skulle føres videre, og derfor må vore veje skilles, forklarer direktøren og fortsætter:

"F.C. København har ikke noget at udsætte på Roland Nilssons faglighed eller personlighed, og vi ønsker ham held og lykke i hans videre trænergerning," siger Anders Hørsholt.

Den nye mand i chefstolen glæder sig til igen at få den daglige kontakt med spillerne.

"Jeg glæder mig over muligheden for igen at få græs under fødderne og til at have det direkte ansvar for arbejdet med spillerne i træning og kamp. Nu handler det om, at vi alle i F.C. København, trænere, spillere og ledere, kigger fremad og sammen arbejder hårdt på at være bedst muligt forberedt til forårets afgørende kampe i Superligaen og DBU pokalen," siger sportsdirektør og ny cheftræner i FC København, Carsten V. Jensen.