FC Barcelona fyrer legende som sportsdirektør
Andoni Zubizarreta er færdig i FC Barcelona. Foto: Manu Fernandez/AP
Andoni Zubizarreta skal ikke længere være sportsdirektør i FC Barcelona, der har fyret ham.

Andoni Zubizarreta er færdig som sportsdirektør i fodboldklubben FC Barcelona.

Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

Den 53-årige tidligere landsholdsmålmand har bestridt posten i fire et halvt år.

- FC Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, har i dag besluttet at ophæve kontrakten med klubbens sportsdirektør, Andoni Zubizarreta, lyder det i en meddelelse på klubbens hjemmeside.

- Præsidenten takker på klubbens vegne Andoni Zubizarreta for hans indsats, dedikation og professionalisme gennem de seneste fire år som leder af klubbens fodboldafdeling, lyder det videre i meddelelsen.

Andoni Zubizarreta var målmand på FC Barcelonas såkaldte "Dream Team", der henrykkede fodboldverdenen i begyndelsen af 1990'erne.

Her spillede målmanden med kælenavnet "Zubi" på hold med stjerner som Michael Laudrup, Hristo Stoichkov og Josep Guardiola.

"Zubi" repræsenterede FC Barcelona som spiller fra 1986-94 og opnåede 126 A-landskampe for Spanien fra 1985-98, hvor han blandt andet var med ved fire VM-slutrunder.

I juli 2010 overtog han jobbet som sportsdirektør i FC Barcelona, efter at en anden af hans holdkammerater fra Dream Team-dagene, Aitor "Txiki" Begiristain, var stoppet.

FC Barcelona har med Andoni Zubazarreta som sportsdirektør blandt andet vundet to spanske mesterskaber, en spansk pokaltitel og en Champions League-titel.

Den internationale sportsdomstol (CAS) stadfæstede for nylig, at klubben ikke må købe spillere i år.

Det skyldes, at FC Barcelona har brudt reglerne om at beskytte mindreårige fodboldspillere, og reglerne om hvornår spillere kan indskrives på fodboldakademier.

Andoni Zubizarreta blev ikke det eneste Barcelona-koryfæ, der forlod klubben mandag.

Hans assistent, Carles Puyol, har valgt at stoppe efter fyringen, meddeler han på sin Facebook-side.

36-årige Carles Puyol stoppede sidste sommer sin aktive karriere efter cirka 20 år som spiller i Barcelona.

/ritzau/