Far nægter vold med kæder mod børn
Manden er tiltalt for gennem otte år at have tæske sine to børn med blandt andet nittebælter, kæder og køller, og at spærre konen og datteren inde i et koldt rum. Foto: Colourbox
Faren, der er anklaget for vold og at lade sine børn hænge i kæder, hævder, konen er hjernevasket. Vi havde et godt ægteskab, siger han.

Med et uforstående blik i ansigtet benægtede en 41-åige syrisk født mand alle anklager om blandt andet have tæsket sine børn og ladet dem hænge i kæder, da sønnen var seks år og datteren otte år.

De voldsomme anklager, der også omhandler årelang mishandling af konen i form af knytnæveslag, spark og kvælertag, blev i dag fremlagt i Retten på Frederiksberg, hvor sagen kører hele dagen. Og fra starten stod det klart, at det tidligere ægtepar har to vidt forskellige versioner af sagen.

"Vi har levet sammen i 11 år uden problemer. Vi skændtes aldrig," forklarede manden og afviste, at der havde været vold i ægteskabet.

På anklagen om, hvorvidt han havde tvunget konen til at slå børnene, lød det:

"Det var mig, der altid bad hende om at lade være med at slå. Selv hendes mor sagde altid, at hun ikke skulle være så hård ved sine børn, og om hun ikke kunne se, at jeg elskede dem mere."

Han afviste også, at hans bror har hængt børnene i kæder fra loftet under en ferie til Syrien i 2009, eller at konen og datteren blev spærret inde i en koldt rum i tolv timer under samme tur.

"Vi har ikke engang et koldt rum i Syrien. Det er min kones fars fantasi," sagde han, men kunne ikke forklare, hvorfor eks-konen på et tidspunkt var udstyret med en overfaldsalarm.

Da anklager Søren Harbo fremlagde flere skadestuejournaler, hvor konen var mødt op med mærker efter slag kvælertag, benægtede den 41-årige noget kendskab til disse, men understregede, at anklagerne mod ham var konens families skyld.

"Det er hendes far, der er problemet. Han har aldrig anerkendt mig," sagde han og anklagede eks-konens bror for at have overfaldt ham under en fødselsdag i 2009.

"Da forlod jeg hjemmet, fordi jeg var frustreret. Derefter har hendes bror mishandlet og hjernevasket hende," sagde han og tilføjede, at konens familie havde sendt et tæskehold ud efter ham i august i år.

Den 41-årige mand risikerer udvisning, hvis han findes skyldig.